UPDATE: Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, miercuri, convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru două zile, în 23 ianuarie, de la ora 13.00 şi în 24 ianuarie, de la ora 11.00, potrivit Mediafax..
UPDATE: Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, miercuri, că PDL a propus în şedinţa Birourilor Permanente o singură zi de sesiune parlamentară extraordinară, în care să se discute şi situaţia politică, economică, socială şi să aibă loc o şedinţă omagială pentru 24 ianuarie, potrivit Mediafax.
Haşotti a spus că, prin votul majoritar, s-a luat decizia de a se organiza o singură zi de sesiune extraordinară şi a criticat aceasta, deoarece opoziţia a solicitat două zile de sesiune – ziua de 23 ianuarie să fie consacrată dezbaterii situaţiei politice, economice şi sociale, iar 24 ianuarie – şedinţă omagială.
„Din păcate, PDL şi acoliţii săi au găsit de cuviinţă ca situaţia politică, economică, socială să fie discutată rapid, cuplată, într-o singură zi, cu şedinţa omagială pentru 24 ianuarie”, a spus Haşotti.
Senatorul Puiu Haşotti a plecat înainte de finalizarea şedinţei Birourilor Permanente, dezbaterile în BP continuând.
–
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că la întâlnirea cu liderii USL s-a decis ca săptămâna viitoare să fie organizată o sesiune extraordinară a Parlamentului, el precizând că discuţia s-a axat pe alegeri anticipate, însă a arătat că organizarea acestora s-ar putea întinde până în august, informează Mediafax.
Emil Boc a spus că le mulţumeşte liderilor opoziţiei că au acceptat invitaţia din partea coaliţiei pentru dialog şi că au fost mai multe solicitări din partea USL, iar discuţiile au fost centrate în jurul alegerilor anticipate şi a arătat că acest lucru se discută în Parlament.
Premierul a arătat că propunerea acceptată este de a avea o sesiune parlamentară extraordinară săptămâna viitoare, aici fiind locul pentru a fi dezamorsate conflictele.
Pe componenta economică, a spus premierul, s-a decis constituirea unui Consiliu de dialog economic cu experţi de la putere şi opoziţie să monitorizeze şi să caute soluţii pentru crearea de locuri de muncă.
Pe componenta politică, se aşteaptă decizia Curţii Constituţionale privind comasarea alegerilor şi apoi se va stabili calendarul alegerilor, a adăugat primul ministru.
El a spus că Guvernul are toată deschiderea de a veni în Parlament, o dată pe lună, pentru a explica măsurile pe care le va lua, arătând că este de acord cu modificarea regulamentelor celor două Camere în acest sens pentru instituirea „Orei Guvernului”.
Întrebat în legătură cu alegerile anticipate, Emil Boc a spus că soarta Guvernului se decide în Parlament şi că este de analizat ce este mai bine pentru România.
Liderilor coaliţiei de guvernământ s-au întâlnit miercuri cu reprezentanţii partidelor din Opoziţie la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.
Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a anunţat, marţi seară, că a convenit, în discuţii telefonice, cu preşedinţii PSD, Victor Ponta, şi PNL, Crin Antonescu, ca întâlnirea să aibă loc miercuri, urmând să participe şi preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, precum şi liderul grupului minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian.
Opoziţia a mers la întânire cu solicitarea de demisie adresată premierului Boc şi instituirea unui Cabinet independent, care să pregătească anticipate.