6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSportBoc: Antonescu ar trebui să îşi dea demisia din Parlament

Boc: Antonescu ar trebui să îşi dea demisia din Parlament

Premierul Emil Boc crede că liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui să demisioneze din Parlament dacă nu recunoaşte referendumul privind revizuirea Constituţiei. Totodata, Boc spune ca ar trebui să fie plătit din resursele familiei, şi nu din resurse publice, transmite Mediafax.

Nu înţeleg cum unii lideri ai opoziţiei, cum este Crin Antonescu, spun că nu ţin cont de rezultatul referendumului ( privind revizuirea Constituţiei – n.r.) şi nu recunosc referendumul. Este ca şi cum nu l-ai recunoaşte pe cel care îţi dă salariul în fiecare zi. Asta înseamnă declaraţia lui Crin Antonescu şi ar trebui să îşi dea demisia din Parlament şi să lucreze aşa cum obişnuieşte, de la 13.00 la 17.00, probabil acasă la grădinărit.”

Boc a continuat, “..Şi să fie plătit din resursele familiei, nu din resurse publice, dacă spui că nu te interesează ce au votat cei care te plătesc în fiecare zi. Este o chestiune de demnitate şi respect faţă de rezultatele unei decizii şi trebuie să pui în practică ce s-a votat la referendum”, a spus Boc.

El a adăugat că le cere politicienilor care nu doresc modificarea Constituţiei şi controlul averilor ilicite să spună “cu subiect şi predicat în faţa românilor acest lucru”.

Emil Boc a afirmat că politicienii susţin verificarea averilor ilicite care se face doar prin modificarea Constituţiei, dar pe de altă parte se opun proiectului de revizuire.

Când se vor face următoarele alegeri, parlamentarul ales uninominal va trebui să răspundă de ce a fost pro sau contra unor astfel de soluţii care sunt în beneficiul public, nu personal al cuiva”, a spus Boc.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joia trecută, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa nu va participa la procesul de modificare a Constituţiei în actuala formulă parlamentară, el apreciind că modificarea legii fundamentale trebuie operată de viitorul Legislativ, într-un climat de dialog.

“PNL are propiile sale opţiuni şi proiecte pe care le va lune în discuţie când va fi cazul şi în fomele fireşti pentru modificarea Constituţiei. PNL nu acceptă să participe la o aşa-zisă discuţie, dezbatere şi acţiune în vederea modificării Constituţiei pe picior, când şi cum are chef Traian Băsescu”, a precizat Antonescu.

Liderul liberal a arătat că modificarea Constituţiei trebuie să se întâmple rar şi în niciun caz conjunctural, el apreciind că o astfel de modificare trebuie făcută pe îndelete şi trebuie să dureze.

Liberalii au susţinut, de asemenea, într-un comunicat, că legalitatea referendumului din noiembrie 2009 prin care cetăţenilor li se cerea să se pronunţe cu privire la Parlament unicameral stă sub semnul întrebării şi că această consultare a fost “încă o ţeapă electorală” a lui Traian Băsescu.

Emil Boc a criticat şi săptămâna trecută declaraţiile liderului PNL Crin Antonescu referitoare la nerecunoaşterea legitimităţii referendumului, spunând că aceste afirmaţii îl compromit total ca om politic şi lider al opoziţiei şi ar trebui să genereze imediat demisia de onoare a acestuia.

De asemenea, într-un comunicat, PDL a susţinut că preşedintele PNL, Crin Antonescu, nesocoteşte voinţa exprimată la referendumul din 2009 şi trebuie să demisioneze urgent din Parlament şi să dispară din viaţa publică, după declaraţiile acestuia potrivit cărora PNL nu va participa la modificarea Constituţiei.

Cele mai citite

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă