33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSportBoc a cerut fiecărui ministru să citească textul moţiunii şi să demonteze...

Boc a cerut fiecărui ministru să citească textul moţiunii şi să demonteze criticile opoziţiei

„Fiecare ministru care gestionează domenii criticate de opoziţie în moţiunea de cenzură a primit sarcina de a răspunde punctual la aceste critici şi de a transmite răspunsurile la Guvern, pentru a fi incluse, în sinteză, în discursul pe care şeful Executivului îl va susţine săptămâna viitoare în Parlament, la dezbaterile asupra moţiunii”, au declarat agenţiei Mediafax surse guvernamentale.

Moţiunea de cenzură intitulată „Moţiunea României majoritare, moţiune populară”, iniţiată de opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Textul moţiunii are 14 pagini.

Documentul va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Premierul Emil Boc i-a convocat, pentru vineri, la Palatul Victoria, pe membri ai Cabinetului şi consileiri personali, pentru a discuta despre procedura de angajare a răspunderii Guvernului pe legea educaţiei, au declarat anterior, agenţiei Mediafax, surse oficiale.

„Se va discuta despre strategia Guvernului în ceea ce priveşte angajarea răspunderii şi vor fi analizate inclusiv moţiunea depusă de opoziţie şi textul de răspuns la moţiune”, au arătat atunci sursele.

Guvernul intenţionează să se reunească duminică în şedinţa, pentru a discuta amendamentele depuse la proiectul legii educaţiei, înainte de angajarea răspunderii în Parlament, iar o altă şedinţă de guvern pe aceeaşi temă ar putea fi organizată marţi, dacă unele dintre amendamente necesită o analiză aprofundată.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, în data de 28 octombrie, pe Legea educaţiei, au stabilit, luni, Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Conducerea Parlamentului a decis ca până luni, 25 octombrie, să fie depuse amendamentele la proiectul pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Textul moţiunii va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă