1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSportBlaga: Suntem absolut convinsi ca prin constituirea comisiei de ancheta Udrea se...

Blaga: Suntem absolut convinsi ca prin constituirea comisiei de ancheta Udrea se face un joc politic

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca democrat-liberalii sunt "absolut convinsi" ca prin constituirea comisiei de ancheta in cazul Udrea se face un "joc politic", aratand insa ca acestia nu vor interveni in niciun fel in lucrarile comisiei, mai ales ca nu fac parte din ea, transmite Mediafax.

Intrebat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, daca PDL le-a cerut partenerilor de guvernare de la PSD sa renunte la constituirea comisiei de ancheta care il vizeaza pe ministrul Turismului, Blaga a spus ca nu are nimic de adaugat celor spuse deja de vicepresedintele PSD Constantin Nita.

"Eu nu am alt raspuns decat cel al membrilor PSD prezenti si care au tinut conferinta de presa de dupa, respectiv domnul Nita. Nu, nu, nu, la cele trei intrebari ale dumneavoastra. Ati avut trei intrebari: daca am cerut suspendarea comisiei, daca am cerut nu stiu ce… V-a raspuns domnul Nita ieri. Nita este vicepresedinte al PSD, membru din partea PSD in conducerea coalitiei si cel care a tinut conferinta de presa. V-am spus: nu, nu, nu, nu le-am cerut", a sustinut el.

Intrebat daca reprezentantii PDL vor proceda si in cazul Udrea precum in cazul Ridzi, cand au afirmat public ca lasa justitia sa-si spuna cuvantul, Blaga a raspuns ca democrat-liberalii sunt "absolut convinsi" ca, prin constituirea comisiei de ancheta in cazul Udrea, se face un "joc politic", dar ca nu vor interveni in niciun fel in lucrarile acesteia.

"Din modul in care ati pus intrebarea, ati sugerat ca noi n-am lasa comisia sa functioneze. Nici macar nu facem parte din ea, doamna. Suntem absolut convinsi ca este un joc politic, iar comisia isi poate face libera, nesilita de nimeni, ca la casatorie – stiti cum e, cand te intreaba preotul – datoria. Deci nu, in niciun fel un impietam bunul mers al lucrarilor comisiei. Nici nu facem parte din ea", a subliniat el, raspunzand intrebarii unei jurnaliste.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul Elenei Udrea a decis, marti, in prima sedinta, sa ceara Ministerului Turismului documente privind bugetul si planul anual de investitii, dosarele de achizitii publice, fisele de post ale persoanelor implicate in programul "Romania, land of choice".

Liderii PDL le-au solicitat, luni, in sedinta coalitiei, omologilor de la PSD, de o maniera "destul de ferma", sa renunte la comisia de ancheta parlamentara in cazul Udrea si "sa o lase in pace", declarau, pentru Mediafax, surse participante la intalnire.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
Ultima oră
Pe aceeași temă