31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportBlaga: Ponta SEAMĂNĂ foarte mult cu Diaconescu, sunt doi oameni de un...

Blaga: Ponta SEAMĂNĂ foarte mult cu Diaconescu, sunt doi oameni de un CINISM ieşit din comun

Liderul PDL Vasile Blga a vorbit, la Realitatea TV, despre eşecul privatizătii Combinatului Oltchim şi a răspuns acuzaţiilor aduse de premierul Victor Ponta cu privire la aşa-zisa „imunitate” pe care s-ar baza, în momentul de faţă, Dan Diaconescu.

 

Citiţi mai jos principalele declaraţii ale lui Vasile Blaga:

Despre „imunitatea” lui Dan Diaconescu şi influenţa PDL invocate de Victor Ponta: Trebuie să-l ataci pe vinovatul principal, nu pe Dan Diaconescu. Ponta şi Diaconescu seamănă foarte mult. Sunt doi oameni de un cinism ieşit din comun, care-şi bat joc de salariaţii din tot judeţul respectiv.

Ponta a minţit încă de la început în cazul privatizării Oltchim. A cerut FMI-ul, spune Ponta, să se privatizeze imediat Oltchimul. Cum încheiase Guvernul Boc negocierile cu FMI? Privatizare cu un investitor strategic. A venit Ponta, a schimbat regulile jocului, astfel încât n-a mai pus nici măcar minima condiţieca să te şi pricepi la ceva. Obligaţie era să faci privatizarea, nu era termen s-o finalizezi. Nu era termenul de 18 septembrie pentru finalizare.

Când negociezi cu Fondul, ei introduc în listă principalele găuri negre din buget. Sunt societăţi care au provocat pierderi foarte mari an de an.

Sunt de acord cu privatizarea. Combinatul trebuia adus pe plus.

Cum să-l cred pe Ponta de bună credinţă că vrei să privatizezi ceva şi închizi instituţia aceea exact pe parcursul de privatizare? CIne-ţi mai dă bani pe ea?

Cine l-a adus în joc pe Diaconescu în cazul ăsta? Ponta avea posibilitatea să ofere ajutor de stat, putea să aibă răbdare.

Este justiţia în mâna preşedintelui Băsescu? Nu. USL nu are dreptate (când afirmă asta, n.r.). Morar nu a răspuns la comenzi politice.

Cum e posibil ca un astfel de om (Diaconescu, n.r.), de un cinism feroce, care seară de seară minte lumea, cum a putut să participe la o astfel de licitaţie?

La şcoala de vară a noastră am fost întrebat ce voi face cu Diaconescu. Nu eu stabilesc dacă Diaconescu intră sau nu în Parlament. Dar dacă intră, eu sper să nu, toţi preşedinţii de partide din Parlament, încă din prima zi, vor trebui să stea la aceeaşi masă, cu Constituţia în masă… Nu, nu pot să guvernez cu doi oameni de un cinism feroce, Ponta şi Diaconescu.

Pe Antonescu l-am văzut în toată splendoarea în cele câteva săptămâni la Cotroceni. O alianţă normală ar fi între PDL şi PNL.

Diaconescu ar fi prezentat iar documente care ar fi atestat că avea 45 de milioane de euro: Continuă circul inventat de Ponta.

Despre „lista luxului” în cazul MRU: Ca să putem trage concluzii vizavi de concertele de 45.000 de euro… Corlăţean trebuie să ne explice foarte clar. Vizavi de restul cheltuielilor, există trei oameni, secretari generali ai Guvernului, care spun că acele lucruri nu au fost comandate de MRU. Nu cred că le-a comandat el. Nu premierul face comenzile astea.

Eu n-am comandat niciodată nimic cât am fost ministru de Interne. Nu cred că Ungureanu le-a comandat… Astfel de acuzaţii vin de fiecare dată când eşti într-o funcţie publică.

I-am spus un lucru, sper să nu se fi supărat: „Explică repede lucrurile astea pentru că asta s-ar putea să fie borduriada ta.” Cred că va exlica asta zilele următoare.

Cred în acest om, cred că nu a comandat el pentru uz personal astea.

Despre Pavelescu: Decizia coagulării în jurul nostru a forţelor de dreapta a fost luată la Convenţia Naţională. Sunt mulţi oameni de dreapta. PDL s-a ţinut de cuvânt. Am promis alianţa, am făcut-o.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă