21.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportBlaga, ATAC LA UDREA: PDL a plătit rău la locale

Blaga, ATAC LA UDREA: PDL a plătit rău la locale

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la România TV, că unii dintre foştii lideri ai partidului au dat dovadă de o anumită aroganţă în timpul guvernării PDL, dând-o ca exemplu pe Elena Udrea, dar şi pe fostul premier Emil Boc, potrivit Mediafax.

Blaga susţine, pe de altă parte, citat de RTV, că nu există vreun motiv pentru care Udrea nu ar trebui lăsată să candideze la alegerile parlamentare din decembrie.

Vorbind despre oportunitatea unei candidaturi a Elenei Udrea într-un colegiu din Neamţ, Blaga a spus că aceasta a avut performanţe notabile ca ministru al Dezvoltării Regionale, în pofida unor erori comise. „A apărut şi o anumită aroganţă din partea ei. Au fost greşeli şi în modul în care au fost prezentate măsurile luate şi am plătit rău de tot la locale”, a declarat Vasile Blaga, potrivit RTV.

Democrat-liberalul a precizat că nu doar Elena Udrea a comis asemenea erori, el spunând că nu poate fi de acord că afirmaţii precum „Puşca şi cureaua lată, ce lefuri aveaţi odată!”.

Blaga a precizat că imaginea publică a unor democrat-liberali, inclusiv a Elenei Udrea, a suferit şi din considerente independente de aceştia.

„Au fost o parte a liderilor din fostul Birou Permanent Naţional consideraţi a fi foarte apropiaţi preşedintelui Băsescu, precum Emil Boc, Roberta Anastase şi Elena Udrea, şi ca urmare a faptului că preşedintele era ţinta constantă a atacurilor, s-a lovit sistematic şi în ei. Nu spun că nu au greşit neripostând cum trebuie”, a spus Blaga.

Întrebat care ar fi motivele pentru care Udrea ar trebui să candideze din nou pentru Parlament, democrat-liberalul a răspuns printr-o altă întrebare: „Spuneţi-mi motivele pentru care nu ar trebui să candideze”.

Blaga a menţionat nivelul mare al absorbţiei al fondurilor europene pe programele gestionate de MDRT precum şi faptul că nimeni nu a putut dovedi că a încălcat legea în acordarea fondurilor.

„Dacă o organizaţie îi propune să candideze, ea va fi validată sau nu de electorat”, a mai spus Vasile Blaga.

Deputatul PDL Elena Udrea ar urma să candideze pentru un nou mandat în Neamţ, în colegiul care cuprinde oraşul Roman, actualul deţinător al mandatului pentru acest colegiu fiind deputatul PDL Marius Neculai, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Colegiul 4 din Neamţ cuprinde oraşul Roman, comuna Ion Creangă şi satele Ion Creangă, Avereşti, Izvoru, Muncelu, Recea şi Stejaru, fiind unul dintre cele mai mari colegii din judeţ.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă