25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportBiografie Mihail Dumitru, desemnat ministru al Agriculturii

Biografie Mihail Dumitru, desemnat ministru al Agriculturii

Mihail Dumitru, nominalizat pentru Ministerul Agriculturii, este specialist in economie agrara, iar in prezent lucreaza ca negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurala pentru Romania, la Comisia Europeana, scrie Mediafax.

Dumitru, nascut in 8 iulie 1964, la Raul Alb, in judetul Dambovita, este licentiat in Economie Agrara al ASE, diploma obtinuta in 1988 si este doctor in economie.

De la absovirea Facultatii de Economie Agrara, in 1988, a detinut functia de economist la Intreprinderea de stat pentru cresterea porcilor de la Stancesti, judetul Prahova, din mai 1990 pana in decembrie 1994 a fost cercetator stiintific la Institutul de Economie Agricola, iar in perioada ianuarie – iulie 1995 a fost sef departament cercetare la acelasi institut.

Din august 1995 pana in ianuarie 2000 a fost manager de sector agricultura, dezvoltare rurala, securitatea produselor alimentare la Delegatia Comisiei Europene in Romania, iar pana in august 2006 a fost sef al Departamentului Agricultura si piata interna de la Delegatia CE.

Din septembrie 2006 si pana in prezent a fost negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurala pentru Romania, la Comisia Europeana.

Mihail Dumitru este casatorit si are un copil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă