34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportBerceanu spune că echipa lui Boc e cea care a invocat numele...

Berceanu spune că echipa lui Boc e cea care a invocat numele lui Băsescu în competiţia internă

Senatorul PDL Radu Berceanu crede că Traian Băsescu s-a referit la echipa lui Emil Boc atunci când a cerut să nu mai fie implicat în campania internă, deoarece cei din jurul premierului au vorbit în interiorul partidului despre susţinerea preşedintelui, şi nu Vasile Blaga, informează NewsIn.

„Eu prefer să merg pe această variantă că dl preşedinte spune că <nu vreau să vă mai folosiţi de mine, ba că sunt cu unii, ba că sunt cu alţii, ba că sunt cu un candidat, ba că sunt cu celălalt>, asta e ultima declaraţie, ultimul comunicat al Preşedinţiei şi merg pe varianta asta. Am înţeles, nu trebuie să introducem preşedintele în competiţia internă. Când s-a introdus singur, nu pot să comentez eu chestiunea asta pentru că, dacă dânsul a făcut nişte declaraţii în legătură cu ce se întâmplă în PDL cu această competiţie, iar după aceea e deranjat că se foloseşte parteneriatul cu preşedintele bănuiesc că folosesc parteneriatul cu preşedintele cei din echipa celui la care s-a referit preşedintele. Preşedintele a ieşit acum trei săptămâni şi a spus <Emil Boc poate să fie un bun preşedinte al PDL>, n-aveau cum cei din echipa care îl susţine pe Vasile Blaga sau Vasile Blaga să folosească chestiunea asta, sau dacă o folosea îşi tăia picioarele singur. Bănuiesc că au folosit-o ceilalţi, de altfel ştiu că şi prin Cameră şi prin Senat s-a spus <aţi văzut ce a spus preşedintele, pune mâna şi semnează aicea>. Deci, dacă s-au folosit, la ei s-a referit”, a spus şeful PDL Dolj, susţinător al lui Vasile Blaga, într-o emisiune la Realitatea TV.

Berceanu i-a acuzat apoi făţiş pe cei din echipa premierului că s-au folosit de numele lui Traian Băsescu, opinând că probabil la ei s-a referit şeful statului când a cerut să nu fie amestecat în alegerile interne de partid. „Eu cred că au folosit şi folosesc în continuare în competiţia internă numele preşedintelui şi ideea că preşedintele îi sprijină, cei care susţin moţiunea Boc. Eu asta am tot văzut. Am fost la câteva întâlniri cu organizaţii judeţene din sectoarele Bucureştiului cu echipa lui Vasile Blaga şi n-a fost nici un fel de folosire, pomenire a preşedintelui sau alte lucruri de genul acesta. De câteva ori au fost întrebări în legătură cu parteneriatul cu preşedintele şi dl Blaga a spus <PDL e într-un parteneriat cu preşedintele şi indiferent cine va ieşi preşedinte, acest parteneriat va continua>. Şi cred că aşa şi trebuie să fie. Pentru noi ar fi inexplicabil să nu vrem ca, în următorii trei ani sau câţi mai sunt, să avem un parteneriat cu preşedintele României”, a mai explicat pedelistul.

Radu Berceanu admite însă că noul anunţ al lui Băsescu de susţinere a lui Emil Boc va avea o influenţă covârşitoare în PDL. Întrebat pe câţi crede că mesajul preşedintelui îi „pune în agitaţie”, Berceanu a replicat: „Pe mulţi”. „Pe mulţi pentru că până la urmă PDL a pornit de la 7 şi ceva la sută în 2000, în urma alegerilor, s-a schimbat preşedintele, a venit dl Traian Băsescu şi de atunci partidul a fost până la 30 şi ceva, la un moment dat ajunsesem prin toate sondajele pe la 40%. Bineînţeles că într-un astfel de partid şi cu un astfel de parcurs toată lumea e influenţată de ce zice preşedintele, de cum vede preşedintele lucrurile şi mi se pare foarte normal. Aşa atunci când la PSD Ion Iliescu câştiga alegeri şi totdeauna ridica PSD, când ieşea şi spunea câte ceva, tot PSD-ul era atent la ce spunea. Deci va influenţa pe mulţi”, a spus el. Berceanu crede însă că declaraţiile preşedintelui n-ar trebui să aibă o influenţă aşa mare. „Eu cred că competiţia trebuie să fie una elegantă şi sportivă, o să vedem cine o să câştige şi într-adevăr nu cred că trebuie tot timpul făcute referiri la ce-o fi zis, dacă am înţeles bine ce-a zis…”, a subliniat acesta.

Referitor la afirmaţiile preşedintelui că lui nu i-a condus nimeni campaniile şi că este „un mit construit pe bani” că Blaga l-ar fi ajutat să câştige competiţiile, Berceanu a arătat: „Poţi să fii un organizator extraordinar şi un şef de campanie nemaipomenit, dar dacă n-ai un candidat potrivit pentru momentul respectiv, nu poţi să faci mare lucru. Dar şi invers: poţi să fii un candidat extraordinar, dar dacă n-ai în spate totuşi un mecanism întreg, poţi să ai mari probleme. Sigur, văd că asta este declaraţia şi părerea dlui preşedinte acum. Eu ştiu şi alte declaraţii”.

Şeful PDL a fost întrebat şi dacă e adevărat că moţiunea Boc a „furat” titlul moţiunii lui Blaga, Berceanu dând un răspuns ironic. „Noi ne-am canalizat pe un titlu de genul <România dreaptă, România europeană>, <O Românie dreaptă, o Românie europeană> nişte variante de genul acesta, pe care le-am băgat şi în nişte grupuri-focus cu dl Muşetescu de la CURS cu care lucrează PDL de foartă multă vreme şi după ce zece zile ne-am trezit că a ieşit dl Stoica aşa brusc, într-o miercuri, când nu era nimic special, şi a spus: <Titlul moţiunii noastre este România dreaptă, România puternică> şi mai departe n-a prea mai spus nimic. Şi atunci, sigur că ni s-a părut că e ceva de genul ăsta. Dar cum facem parte din acelaşi partid, gândim la fel şi, cum zice francezul, <les grandes esprits s’entendent toujours>, probabil că ne-au venit aceleaşi idei în acelaşi timp deoarece gândim la fel. Unitatea de nezdruncinat!”, a conchis el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă