Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Beijing 2022: Chinezii au decis. Ursul panda, mascota Jocurilor Olimpice de iarnă

China a ales un urs panda, animal emblematic, ca mascotă a Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, a anunţat marţi comitetul de organizare în capitala Chinei.

Share

Rl online 0 comentarii

17.09.2019 - 20:31

Mascota Jocurilor se numeşte "Bing Dwen Dwen". În chineză, "bing" înseamnă "gheaţă", iar "dwen dwen" înseamnă "robust" şi "vioi".

Acest panda are "o inimă de aur şi iubeşte tot ce este legat de Jocurile de iarnă", a scris pe Twitter comitetul de organizare pentru a-şi explica alegerea.

Beijing va deveni în 2022 primul oraş din lume ce organizează atât Jocurile Olimpice de vară (în 2008 - n. r.), cât şi cele de iarnă.

Comitetul de organizare de la Beijing a anunţat că va investi 1,5 miliarde de dolari pentru a construi sate, instalaţii sportive şi alte obiective de infrastructură.

De asemenea, China va construi o linie de tren de mare viteză între Beijing şi Zhangjiakou, un oraş aflat la nord-vest de capitală, care va găzdui câteva competiţii.

Comitetul de organizare a dezvăluit marţi şi mascota Jocurilor Paralimpice (4-13 martie 2022): un felinar roşu aprins.

Comentarii