5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportBayern Munchen scrie istorie în Germania

Bayern Munchen scrie istorie în Germania

Victoria la limită, cu scorul de 1-0, de pe terenul celor de la Werder Bremen le-a asigurat elevilor lui Hansi Flick câștigarea unui nou trofeu de campioni ai Germaniei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Robert Lewandowski. Polonezul a dejucat pasul la offside al gazdelor, a preluat ideal pasa lui Boateng și l-a învins elegant pe portarul Pavlenka. Pentru Lewandowski a fost al 31-lea gol din acest sezon, el fiind lider detașat în clasamentul golgheterilor în care este urmat de Timo Werner, cu 25 de reuşite.

Bayern are acum un avans de zece puncte faţă de a doua clasată, Borussia Dortmund (n.r. meciul Dortmund – Mainz s-a disputat după închiderea ediției), care nu mai poate surmonta diferența. Grație acestui nou succes, formația din Munchen adaugă în vitrina clubului cel de-al 30-lea trofeu de campioană a Bundesligii, un record absolut pentru Germania.

Chiar dacă a început sezonul ca secund al lui Niko Kovac, fiind „promovat” ca antrenor principal în noiembrie 2019, după ce croatul a fost demis, Hansi Flick a dat satisfacție pe banca lui Bayern și visează la cucerirea altor trofee. „Evident că vizăm tripla. Noi suntem Bayern Munchen. Şi sunt mândru de asta. Obiectivele sunt în fiecare an aceleaşi. Deocamdată, ne-am atins obiectivul principal, campionatul. Următorul pas va fi finala Cupei şi apoi Champions League. Nu va fi uşor, sigur, pentru că va trebui să trecem de Chelsea, dar dacă ajungem în sferturile de finală, atunci orice este posibil”, a spus tehnicianul.

Formația din Munchen are șansa de a realiza eventul în acest sezon, urmând să joace pe 4 iulie finala Cupei Germaniei cu Bayer Leverkusen. Mai mult, Bayern se luptă cu șanse reale și pentru cucerirea marelui trofeu din Champions League, echipa condusă de Hansi Flick fiind ca și calificată în faza sferturilor de finală, după victoria categorică împotriva celor de la Chelsea, scor 3-0, din prima manșă a optimilor.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă