13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportBătrâna Doamnă, „deraiată” de Rapid

Bătrâna Doamnă, „deraiată” de Rapid

Partida de pe stadionul „Motorul”, care ar fi trebuit să consfințească promovarea formației locale în elita fotbalului românesc, a fost prima de după pandemie la care spectatorii au putut lua parte. Ilegal, firește. Sute de suporteri arădeni au pătruns pe stadion și au aprins torțe, în pofida restricțiilor foarte clare care există în România.

Totul părea să meargă înspre o fiesta generală, după ce gazdele au deschis scorul în minutul 38, prin David Miculescu, care a profitat de o gravă eroare în apărarea Rapidului și a trimis balonul în plasă din careul mic.

Cu șampania pusă la rece, arădenii au început repriza secundă cu gândul de a apăra avantajul fragil, însă Alexa a schimbat tactica. Giuleștenii au egalat în minutul 57, după ce Facundo Mallo s-a înălțat peste adversar și a înscris cu o lovitură de cap din centrarea lui Goge. Cu toate că și scorul de 1-1 le era suficient pentru a celebra promovarea în Liga 1, arădenii au cedat complet inițiativa. În minutul 78, tot dintr-o fază fixă, la o lovitură de colț, același Facundo Mallo i-a luat fața lui Melinte și a deviat balonul în poartă.

La finalul partidei, suporterii arădeni au atacat autocarul alb-vișiniilor, iar în centrul scandalului a fost Dan Alexa, care a ripostat după ce a fost tras de trening de unul dintre ultrașii gazdelor. „Se pot întâmpla nenorociri. Au ajuns lângă autocar şi normal că trebuia să mă apăr. Mergeam către autocar şi au ajuns la mine. Cu mine aveau treabă. Nu m-au lovit, dar veniseră să lovească. N-au afectat niciun jucător de-ai noştri, ei aveau ce aveau cu mine. M-am apărat. Nu ştiu ce aveau în mână, poate aveau cuţit, ceva, nu puteai să ştii. Nu vreau să acuz firma de pază. Dar asemenea incidente n-au ce să caute în fotbal. Se pot întâmpla nenorociri. Nu ştiu câţi suporteri erau”, a declarat antrenorul Rapidului.

După acest eșec, liderul UTA trebuie să aștepte ultima etapă pentru a-şi asigura prezenţa pe prima scenă a fotbalului românesc, în timp ce Rapid a urcat pe locul 3, poziţie care duce la baraj. Giuleştenii au 24 de puncte, dar și un meci în plus. Partidele Turris-Oltul – CS Mioveni și Petrolul – FC Argeș se dispută astăzi, de la orele 17:00, respectiv 19:00.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă