13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportBatem azi și ne calificăm la EURO 2021

Batem azi și ne calificăm la EURO 2021

Tricolorii mici forțează a doua calificare consecutivă la un turneu final european, o premieră în istoria naționalei de tineret. Pentru a fi siguri de prezența la EURO 2021, elevii lui Adrian Mutu trebuie să învingă astăzi Danemarca. Câștigătoare a grupei cu o etapă înainte de finalul preliminariilor, puternica națională daneză a venit la Ploiești cu prima garnitură. Pentru partida cu România, selecționerul spaniol Albert Capellas se va baza inclusiv pe Victor Nelsson și Oliver Christensen, doi jucători care au fost titulari în amicalul seniorilor disputat săptămâna trecută contra Suediei.

Totuși, există și o veste bună. Golgeterul echipei în preliminarii și cel care ne-a marcat ambele goluri în tur, Andreas Skov Olsen, s-a accidentat în octombrie, la naționala mare, și este indisponibil pentru acest joc. La fel și cel mai valoros jucător din lotul danez, Bruun Larsen (Hoffenheim), depistat pozitiv la testarea COVID-19. Din naționala noastră absentează Tudor Băluță și George Ganea, ambii suspendați.

Selecționerul Adrian Mutu spune că se aștepta ca Danemarca să vină cu cea mai bună garnitură și speră să rupă „blestemul” în fața nordicilor.„Să sperăm că odată şi odată se va întrerupe această nereuşită împotriva danezilor. Nu mă surprinde că Danemarca vine cu cea mai bună echipă, deşi este calificată, cred că este un meci la fel de important pentru ei, chiar dacă nu mai au presiunea calificării. Este un meci de pregătire pentru Campionatul European, cu o echipă puternică, România. Pe mine mă îngrijorează echipa mea şi felul în care vom juca. Stilul lor nu are nicio treabă cu ce jucau nordicii înainte, este total diferit”, a spus Mutu, într-un interviu pentru site-ul oficial al FRF.

Cu toate că obiectivul e clar, victorie cu Danemarca, tricolorii pot merge la Campionatul European chiar și cu un egal, dar băieții lui Adrian Mutu ar sta în acest caz la mâna rezultatelor din celelalte grupe.

La EURO 2021 merg cele 9 câștigătoare de grupe și cele mai bune 5 locuri secunde. În acest moment, România e sigură de locul 2 în grupă, dar luptă să fie între cele mai bune 5 locuri secunde. Având în vedere că nu se contabilizează rezultatul cu ultimul loc din grupă, cu un egal la Ploiești, tricolorii U21 ar încheia cu 14 puncte și golaveraj +9 în clasamentul locurilor secunde.

La ultimul turneu final de Campionat European la care a participat (2019), naționala de tineret a României a realizat o performanță istorică, ajungând până în semifinale, acolo unde a fost eliminată dramatic de Germania.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă