PRELIMINARII. Tricolorii mici sunt la mâna lor

Batem azi și ne calificăm la EURO 2021

Echipa națională de tineret a României întâlnește astăzi, pe teren propriu, reprezentativa similară a Danemarcei, într-un meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 17.11.2020 - 00:32

Tricolorii mici forțează a doua calificare consecutivă la un turneu final european, o premieră în istoria naționalei de tineret. Pentru a fi siguri de prezența la EURO 2021, elevii lui Adrian Mutu trebuie să învingă astăzi Danemarca. Câștigătoare a grupei cu o etapă înainte de finalul preliminariilor, puternica națională daneză a venit la Ploiești cu prima garnitură. Pentru partida cu România, selecționerul spaniol Albert Capellas se va baza inclusiv pe Victor Nelsson și Oliver Christensen, doi jucători care au fost titulari în amicalul seniorilor disputat săptămâna trecută contra Suediei.

Totuși, există și o veste bună. Golgeterul echipei în preliminarii și cel care ne-a marcat ambele goluri în tur, Andreas Skov Olsen, s-a accidentat în octombrie, la naționala mare, și este indisponibil pentru acest joc. La fel și cel mai valoros jucător din lotul danez, Bruun Larsen (Hoffenheim), depistat pozitiv la testarea COVID-19. Din naționala noastră absentează Tudor Băluță și George Ganea, ambii suspendați.

Selecționerul Adrian Mutu spune că se aștepta ca Danemarca să vină cu cea mai bună garnitură și speră să rupă „blestemul” în fața nordicilor.„Să sperăm că odată şi odată se va întrerupe această nereuşită împotriva danezilor. Nu mă surprinde că Danemarca vine cu cea mai bună echipă, deşi este calificată, cred că este un meci la fel de important pentru ei, chiar dacă nu mai au presiunea calificării. Este un meci de pregătire pentru Campionatul European, cu o echipă puternică, România. Pe mine mă îngrijorează echipa mea şi felul în care vom juca. Stilul lor nu are nicio treabă cu ce jucau nordicii înainte, este total diferit”, a spus Mutu, într-un interviu pentru site-ul oficial al FRF.

Cu toate că obiectivul e clar, victorie cu Danemarca, tricolorii pot merge la Campionatul European chiar și cu un egal, dar băieții lui Adrian Mutu ar sta în acest caz la mâna rezultatelor din celelalte grupe.

La EURO 2021 merg cele 9 câștigătoare de grupe și cele mai bune 5 locuri secunde. În acest moment, România e sigură de locul 2 în grupă, dar luptă să fie între cele mai bune 5 locuri secunde. Având în vedere că nu se contabilizează rezultatul cu ultimul loc din grupă, cu un egal la Ploiești, tricolorii U21 ar încheia cu 14 puncte și golaveraj +9 în clasamentul locurilor secunde.

La ultimul turneu final de Campionat European la care a participat (2019), naționala de tineret a României a realizat o performanță istorică, ajungând până în semifinale, acolo unde a fost eliminată dramatic de Germania.

Comentarii