1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportBăsescu transmite condoleanţe Rusiei, după atentatele teroriste

Băsescu transmite condoleanţe Rusiei, după atentatele teroriste

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, luni,  un mesaj de condoleanţe preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în urma atentatelor teroriste petrecute în Volgograd, Federaţia Rusă, în ultimele zile.

Citeşte şi: Un nou atac terorist la Volgograd

Vă prezentămintegral textul mesajului:

”Excelenţei Sale domnul Vladimir Putin, Preşedintele Federaţiei Ruse

Stimate Domnule Preşedinte,

Am aflat cu profundă tristeţe vestea despre succesiunea de evenimente tragice care s-au produs la Volgograd în urma cărora şi-au pierdut viaţa zeci de cetăţeni ai Federaţiei Ruse. Sunt mâhnit de faptul că oameni nevinovaţi, lipsiţi de apărare, au fost ucişi în cel mai laş mod cu putinţă.

Citeşte şi: Cele mai importante atacuri teroriste comise în Rusia, în ultimii 15 ani

În aceste momente de grea încercare, doresc să vă transmit, în numele poporului român, cât şi al meu personal, profunda noastră solidaritate faţă de rudele îndurerate ale celor care şi-au pierdut viaţa în urma acestui cumplit act de terorism, precum şi speranţa noastră pentru grabnica însănătoşire a persoanelor care au fost rănite.

Citeşte şi: Explozia din gara rusească Volgograd, provocată de o femeie kamikaze. 18 morţi şi 40 de răniţi

De asemenea, doresc să vă asigur de sprijinul nostru în efortul de a combate astfel de fenomene care ameninţă valorile fundamentale în care credem deopotrivă.

Citeşte şi: Piaţa Roşie din Moscova, evacuată. Poliţia a găsit un pachet suspect

Vă rog să primiţi, stimate Domnule Preşedinte, sincere condoleanţe şi asigurarea întregii noastre compasiuni faţă de cetăţenii Federaţiei Ruse afectaţi de acest eveniment dramatic.

Traian Băsescu”

Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă