26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportBăsescu le cere candidaţilor la şefia PDL să nu mai invoce sprijinul...

Băsescu le cere candidaţilor la şefia PDL să nu mai invoce sprijinul preşedintelui în campanie

Traian Băsescu face apel către candidaţii la şefia PDL „să nu mai invoce sprijinul şefului statului în cadrul campaniei interne”, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Valeriu Turcan, informează Mediafax.

„Preşedintele României, Traian Băsescu, reia apelul către competitorii care şi-au anunţat candidatura la conducerea Partidului Democrat Liberal, precum şi către susţinătorii acestora, să nu mai invoce sprijinul şefului statului în cadrul campaniei interne. În caz contrar, o reacţie a preşedintelui este inevitabilă„, a declarat consilierul prezidenţial Valeriu Turcan.

El a mai spus că preşedintele Traian Băsescu îşi menţine disponibilitatea la dialog cu reprezentanţii tuturor platformelor din cadrul PDL.

„Şeful statului accentuează că este important ca lupta politică internă în cadrul principalului partid de guvernare să se desfăşoare într-un spirit de respect reciproc între candidaţi”, a precizat Turcan.

Anterior, preşedintele Băsescu declarase, la Covasna, că el nu se implică în campania niciunui partid, ci că doar a răspuns întrebărilor unui ziarist, afirmând că el a anunţat pe cine îşi doreşte partener în PDL, iar „dacă vor să ţină cont e bine, dacă nu, iar bine”, potrivit Mediafax.

Şeful statului a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat dacă îl mai susţine pe Emil Boc la şefia PDL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă