6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSportBasescu, la Zilele Nasaudului: "Sa traiti bine!"

Basescu, la Zilele Nasaudului: “Sa traiti bine!”

Presedintele Traian Basescu si sotia sa, Maria, au sosit, duminica, la Nasaud, unde participa la deschiderea festiva a zilelor orasului, eveniment la care asista peste cinci mii de oameni.

Odata ajuns in centrul orasului, Basescu a primit un clop cu pana de paun, specific zonei, si o curea cu margele, iar sotia sa o palarie cu flori si o ie. El a fost intampinat de oficialitati cu paine si sare, dar si de tineri imbracati in costume populare care purtau palarii cu paun, specifice Vaii Somesului Mare.

Basescu a facut clasica baie de multime in aplauzele celor prezenti si si-a incheiat discursul cu sloganul devenit brand: "Sa triti bine!".

In asteptarea vizitei presedintelui, autoritatile au asfaltat, pe portiuni, DN 17 C, pe traseul pe care urma sa-l strabata seful statului, asfaltul fiind turnat inclusiv in noaptea de sambata spre duminica. De altfel, multi participanti s-au trezit ca au pe incaltamintele urme de bitum proaspat, asfaltul neavand timp sa se intareasca.

Circulatia in zona centrala a Nasaudului a fost restructionata pentru masini, singurii care au avut acces fiind participantii la deschiderea Zilelor Nasaudului, ajunse la editia a noua, politistii si masinile SPP.

Deschiderea editiei din acest an a Zilelor Nasaudului a coincis cu Maialul elevilor nasaudeni, o sarbatoare a lunii mai, dedicata elevilor care invata in scolile orasului. De altfel, acestia au strabatut centrul orasului intr-o parada din care nu au lipsit calaretii cu steaguri. Orasul Nasaud, supranumit al academicienilor datorita numarului mare de membri ai Academiei Romane, 20, care s-au nascut sau au invatat la Nasaud, mai este recunoscut si pentru palmierii care s-au adaptat foarte bine zonei de munte.

Cele mai citite

Transhumanța a fost înscrisă în patrimoniul cultural al UNESCO

Valoarea Transhumanței, ca ocupație tradițională și ca mijloc de păstrare a identității culturale, a fost recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial al umanității, a anunțat...

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...
Ultima oră
Pe aceeași temă