18.9 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportBăsescu: Introducerea cotei unice pe orice fel de venit mi se pare...

Băsescu: Introducerea cotei unice pe orice fel de venit mi se pare o soluţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că introducerea cotei unice de impozitare pe orice fel de venit i se pare o soluţie, opinând că „orice trăitor într-o ţară este dator un impozit”, potrivit Mediafax.

Şeful statului a atras atenţia că, în 2011, deficitul fondului de pensii va fi de 3,6 miliarde euro.

„Deficitul fondului de pensii pentru anul viitor este 3,6 miliarde de euro, ceea ce înseamnă valoarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă”, a spus Băsescu.

Întrebat când va găsi Guvernul soluţiile, el a spus că şi public presează pentru acest lucru şi că este o chestiune de responsabilitate pentru ţară şi „să ai forţa să-ţi sacrifici voturile”.

„După mine, una din soluţiile corecte este introducerea impozitării, introducerea cotei unice, pe orice fel de venit, indiferent că e pensie mică, mare, că e venit din activităţi culturale, drepturi de autor (…) Până la urmă, orice trăitor într-o ţară este dator un impozit”, a spus preşedintele Băsescu.

Băsescu, de acord cu discutarea OUG privind creşterea TVA în sesiunea extraordinară a Senatului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că este de acord cu propunerea opoziţiei de introducere pe ordinea de zi a Senatului a OUG privind creşterea TVA, el salutând decizia Parlamentului de a munci mai mult şi susţinând că ordonanţa făcea parte din acordul cu FMI.

Întrebat dacă este de acord cu propunerea opoziţiei de a introduce pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Senatului ordonanţa de urgenţă privind creşterea TVA, Traian Băsescu a răspuns: „Categoric, da!”.

„Eu am avut în vedere urgenţele legate de Uniunea Europeană pentru care nu avem acte normative, cum ar fi Legea ANI sau legea privind mica reformă. Am considerat că o sesiune extraordinară trebuie să aibă un conţinut limitat. Dacă parlamentarii doresc să muncească mai mult, eu salut acest lucru”, a declarat Băsescu.

El a adăugat că ordonanţele vizate de opoziţie fac parte din acordul cu FMI.

„Am considerat că există legi (în raport cu FMI – n.r.). În relaţia cu UE, nu aveam legi. Mă bucur dacă Parlamentul a decis să muncească mai mult”, a conchis şeful statului.

Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, ca sesiunea extraordinară să fie convocată în 16 august, când comisiile avizate se vor reuni, urmând ca plenul să fie convocat pe 24 august.
Conducerea Senatului a introdus pe agenda sesiunii extraordinare cele trei proiecte solicitate de preşedintele Traian Băsescu, trei ordonanţe de urgenţă, cerute de partidele din opoziţie, două legi ce ţin de acquis-ul comunitar, la solicitarea Guvernului, precum şi reexaminarea legii parteneriatului public-privat, la cererea preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat convocarea sesiunii extraordinare pentru dezbaterea legii privind funcţionarea Curţii Constituţionale şi modificarea Codurilor de procedură, a legii de organizare a Agenţiei Naţionale de Integritate şi a legii privind accelerarea soluţionării proceselor.

La cererea partidelor de opoziţie, PSD, PC şi PNL, Biroul Permanent a introdus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, în procedură de urgenţă, şi dezbaterea a trei ordonanţe ale Guvernului, referitoare la modificarea Codului Fiscal, descentralizarea în domeniul sănătăţii publice, respectiv finanţele publice locale.

La solicitarea Guvernului, senatorii vor dezbate şi vota, în sesiunea extraordinară, legea privitoare la exercitarea profesiunii de avocat şi legea privind regimul gazelor naturale.

Pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a fost introdusă şi cererea de reexaminare a legii privind parteneriatul public-privat, formulată de preşedintele Băsescu, sub motiv că textul adoptat de Parlament ar conţine inadvertenţe cu unele directive la nivel european.

Cele mai citite

Comisarul Thierry Breton își anunță demisia cu doar o zi înainte de prezentarea noii Comisii Europene

Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă și Servicii, a demisionat neașteptat cu doar 24 de ore înainte ca președinta Comisiei Europene, Ursula von...

România, noul centru medical din sud-estul Europei, atrage tot mai mulți pacienți străini

România se conturează ca un pol important al serviciilor medicale în sud-estul Europei, atrăgând din ce în ce mai mulți pacienți din afara țării...

Studiu: Clienții băncilor românești sunt mai puțin loiali decât media europeană

Un studiu realizat de compania de consultanță în management Kearney arată că 73% dintre clienții băncilor europene și-au păstrat contul principal la aceeași instituție...
Ultima oră
Pe aceeași temă