37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSportBasescu: Foarte multi, mai ales tineri, propaga dispretul pentru valorile romanesti

Basescu: Foarte multi, mai ales tineri, propaga dispretul pentru valorile romanesti

Presedintele Traian Basescu a  spus, cu prilejul lansarii Raportului Comisiei prezidentiale pentru patrimoniu, ca ar exista "o furie de autoflagelare publica", atunci cand se vorbeste despre valorile romanesti, relataeza agentia NewsIn.  Basescu a mai spus ca documentul Comisiei este si o masura a respectului pentru propria istorie.

"Coincidenta face ca acest raport sa vina exact dupa un discurs in Parlament, in care, printre altele, vorbeam de nevoia de a ne face mai bine cunoscuti in Europa, dar si in interiorul tarii, avand in vedere ca exista o furie de autoflagelare publica atunci cand vorbim de valorile noastre si foarte multi, mai ales tineri, care probabil au invatat foarte putin la scoala despre tara lor, propaga dispretul pentru valorile romanesti, pentru ce inseamna Romania, pentru mandria de a fi roman si asa mai departe", a spus seful statului, care a vorbit in repetate randuri, in ultimele zile, despre cei care, in opinia sa, isi denigreaza, la televizor, propria tara.

"Uneori suntem atat de nevolnici incat distrugem nu numai ce am facut noi sau inaintasii nostri, ci distrugem si ce ne-a dat natura, din interese financiare, din interese pecuniare, din interese care nu au nimic comun cu ceea ce natiunile care se respecta prezerva: valorile lor. Ca sunt culturale, ca sunt naturale, aceste valori trebuie prezervate", a afirmat presedintele.

Basescu a tinut sa explice ca pozitia sa nu vine impotriva tendintei de modernizare, dar ca trebuie gasit "acel optim" care sa permita, pe de o parte, dezvoltarea, dar si pastrarea istoriei.

 

"Zilele trecute faceam o observatie legata de mult prea desele blocaje in executarea lucrarilor publice de mari dimensiuni, ma refeream la autostrazi, si mult prea indelungatele blocaje pentru care echipe de oameni mai mult sau mai putin calificati, repet ce spun, mai mult sau mai putin calificati, sa stea cu lunile sa vada ce este chiar in traseul autostrazii, cand ar putea sa vada in stanga si in dreapta autostrazii ce este". Presedintele facea referire la una dintre afirmatiile facute recent in cadrul unei vizite la santierul autostrazii Arad-Timisoara, cand a spus ca trebuie modificata legislatia privind siturile arheologice de pe traseele autostrazilor, deoarece acestea duc la prelungirea termenelor de executie a lucrarilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă