10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Basescu: „Efectele inundatiilor pot fi inlaturate fara starea de urgenta”

Presedintele Traian Basescu, aflat, sambata, in vizita la podul de la Maracineni, insotit de premierul Calin Popescu Tariceanu, a afirmat ca efectele celui de-al saselea val de inundatii pot fi inlaturate fara a se institui starea de urgenta.
„Instalarea starii de necesitate nu are ce sa usureze. Declararea starii de necesitate prin CSAT inseamna preluarea administratiei de catre armata si in momentul de fata oricum utilizam toate resursele armatei. Inseamna posibilitatea de a da dispozitii de la nivelul CSAT pentru alocari de bani, iar acest lucru oricum il face Guvernul. Singura mare problema pe care o aduce declararea starii de urgenta la nivel national prin CSAT este inlocuirea administratiei locale cu administratia militara. Or, va rog sa ma credeti, am toata increderea in militari, sunt unul dintre oamenii care cred in structurile militare ale tarii, dar sunt convins ca un primar stie mai bine decat un ofiter eventual care sunt problemele unei localitati”, a spus Traian Basescu.
PSD i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa convoace imediat CSAT si sa declare starea de urgenta, avertizandu-l ca „multi romani vor plati cu viata” si ca „ii va avea pe constiinta”.

Ultima oră
Pe aceeași temă