1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSportBasescu coboara in sondaje

Basescu coboara in sondaje

Potrivit unui sondaj al Biroului de Cercetari Sociale (BCS), actualul presedinte a pierdut intr-o luna si jumatate 5% din intentiile de vot.

Sondajul BCS, finantat de o companie de consultanta politica din Statele Unite, Mash Copsey, arata ca Traian Basescu se afla in continuare pe primul loc in intentiile de vot ale publicului, dar ca a inregistrat o scadere care i-ar putea ingrijora pe strategii PDL. Astfel, conform sondajului pentru august, Traian Basescu ar fi votat de 30,5% din alegatori, in timp ce un sondaj facut in iulie de acelasi institut, in conditii similare, spunea ca presedintele se situa la 35,4%. Pe de alta parte, cei doi contracandidati importanti ai lui Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana, se mentin la niveluri aproape constante. In iulie, Crin Antonescu se bucura de 21,5% din intentiile de vot, cu un procent mai mult decat in prezent, in timp ce Mircea Geoana bate pasul pe loc, cu aproximativ 19%, semn ca eforturile PSD in favoarea sa nu dau rezultate notabile.

Sorin Oprescu – care a declarat ca se va pronunta in cateva saptamani daca va candida sau nu –  obtine 8,2% din intentiile de vot, la egalitate insa cu Traian Basescu in privinta increderii cetatenilor.
Sondajul BCS, dat publicitatii ieri, releva ca oamenii considera ca cea mai grava problema a Romaniei in acest moment este criza economica, urmata de pierderea locurilor de munca si de proasta conducere a tarii.

Cele mai citite
00:00:47

VIDEO. Compromis pentru a ajunge la un acord privind schimbările climatice

Președintele COP28, Sultan al-Jaber, a cerut duminică (10 decembrie) țărilor să lucreze mai mult, să fie flexibile și să accepte compromisuri pentru a ajunge...
Ultima oră
Pe aceeași temă