19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportBaschetCSA Steaua Bucureşti a retrogradat din Liga Națională de Baschet

CSA Steaua Bucureşti a retrogradat din Liga Națională de Baschet

CSA Steaua Bucureşti, a doua cea mai titrată echipă din baschetul masculin românesc (21 de titluri), a retrogradat din Liga Naţională, joi seara, după ce a fost învinsă de ABC Laguna Bucureşti cu scorul de 74-73, pe teren propriu, într-un meci pentru locurile 15-18.

ABC Laguna, promovată în vara trecută, una dintre cele mai slabe echipe din sezonul regulat, a câştigat seria cu scorul general de 3-1 (cel mai bun din cinci partide). Steaua s-a impus în primul meci al seriei, cu 73-55, după care „rechinii” au obţinut trei victorii la rând, 74-72, 65-63 şi 74-73.

În meciul al patrulea, finalul a fost dramatic, Steaua ratând două aruncări libere prin James Anthony Farr, când mai erau 24 de secunde, la scorul de 73-72, iar Devin Jameel Cooper a adus victoria „rechinilor” cu un coş de două puncte reuşit când rămăseseră trei secunde de joc.

De la învingători s-au remarcat Devin Jameel Cooper, cu 15 puncte, 4 pase decisive, Aleksandr Fevadze, cu 13 p, 6 recuperări, Raheem Lovelle Johnson, 10 p, 9 rec, Radu Paliciuc, cu 10 p, 4 rec, 3 pd.

James Anthony Farr a fost MVP-ul Stelei, cu 18 p, 10, rec 3 pd, Branislav Vujadinovic a adăugat 14 p, 5 rec, 5 pd, Titus Nicoară a contribuit cu 12 p, 9 rec, iar Karlo Vragovic, cu 15 p, 3 pd.

CS Municipal 2007 Focşani şi ABC Laguna Bucureşti vor juca pentru locurile 15-16, iar CSA Steaua şi CSM VSKC Miercurea Ciuc, ambele retrogradate, se vor bate pentru locurile 17-18.

În duelul pentru locurile 7-8 situaţia este egală, 1-1, după ce SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a trecut de FC Argeş Piteşti cu 91-81. Meciul al treilea, cel decisiv, se va juca la Piteşti, în data de 15 mai.

CS Municipal Galaţi a câştigat bătălia pentru locurile 13-14, după 86-74 cu CSM Baschet Petrolul Ploieşti, pe care o învinsese şi în deplasare, în primul meci, cu 86-71.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă