4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportBanii n-aduc fericirea la Dinamo

Banii n-aduc fericirea la Dinamo

În pofida infuziei de capital făcută de noii investitori spanioli în această vară, Dinamo continuă să evolueze în nota sezonului trecut, când s-a luptat pentru evitarea retrogradării în liga secundă. După înfrângerea din etapa trecută în fața celor de la FCSB, trupa din „Ștefan cel Mare” a mai contorizat un eșec, de această dată pe teren propriu. Formația antrenată de fostul selecționer Cosmin Contra a fost depășită de liderul la zi al Ligii 1, Universitatea Craiova, care și-a trecut în cont a 7-a victorie consecutivă.

Partida de pe Arena Națională a debutat cu două ocazii mari ale gazdelor, însă Nemec și Camara nu au fost inspirați la finalizare. Oltenii lui Bergodi au replicat imediat, iar Cicâldău a fost blocat de Puljic. Unicul gol al meciului a fost marcat de Alexandru Cicâldău în minutul 28, dintr-un penalty îndelung contestat de tabăra dinamovistă.

Trupa lui Contra a forțat egalarea în partea a doua, dar portarul Mirko Pigliacelli a respins mingea trimisă cu capul de Borja Valle în minutul 63, iar Adam Nemec nu a reușit să împingă balonul în plasă din doi metri. Același goalkeeper italian s-a opus providențial și în prelungiri, iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea oaspeților.

La finalul partidei, „Guriță” s-a declarat dezamagit de prestația jucătorilor săi și a lansat o serie de acuze la adresa modului în care Dinamo a fost arbitrată în acest început de sezon. „Nu sunt mulțumit de jocul echipei. Am făcut un meci slab, n-am avut prospețime, viteză de joc. Penalty-ul dat împotriva noastră parcă ne-a făcut să avem plumb în picioare, n-am mai avut limpezime în idei. Aveam așteptări mai mari de la jucătorii tehnici, mă așteptam la mai mult de la ei. (…) 7 etape, 7 greșeli de arbitraj împotriva lui Dinamo. Nu știu din ce cauză CCA, prin șefii pe care îi are, nu analizează situația. Constantin, înainte să ajungă mingea, deja începuse să forțeze penalty-ul. Dacă la meciul cu Hermannstadt nu se dă penalty la Fabbrini și 3 meciuri la rând se dă penalty împotriva noastră… apoi cu FCSB penalty inexistent împotriva noastră. Nu știu dacă e dorit ca Dinamo să fie în play-off, chiar dacă am început un proiect nou”, a spus Cosmin Contra.

După acest meci, Universitatea Craiova își consolidează poziția de lider în ierahia Ligii 1, cu 21 de puncte, în timp ce formația antrenată de Cosmin Contra rămâne în zona „minată” a clasamentului, pe locul 14, cu doar 5 puncte.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă