Megan Rapinoe intră în politică

"Balonul de Aur" din fotbalul feminin i-a pus gând rău lui Donald Trump

Americanca Megan Rapinoe, căpitanul campioanei mondiale la turneul final din iulie, în Franţa, şi laureata Balonului de Aur feminin 2019, în urmă cu opt zile la Paris, şi-a oferit serviciile democraţilor pentru "a-l scoate pe acest maniac (Donald Trump) de la Casa Albă".

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.12.2019 - 12:14

Cu ocazia ceremoniei organizate de revista americană Sport Illustrated, care a desemnat-o luni personalitatea sportivă a anului, Megan Rapinoe şi-a anunţat intenţia de a se lansa în politică, dar nu din calitatea de candidat, ci se va implica de anul viitor în campania prezidenţială americană alături de viitorul candidat democrat.

Într-un interviu acordat agenţiei Reuters, marţi, Rapinoe a făcut o aluzie transparentă la Donald Trump, explicând că în opinia sa "lucrul cel mai important este de a-l scoate pe acest maniac de la Casa Albă".

Megan Rapinoe a stârnit furia preşedintelui american când a anunţat că nu va merge la Casa Albă în cazul unei victorii la Cupa Mondială.

"Dacă va trebui să bat la uşile oamenilor pentru a-i convinge să voteze (pe democraţi), o voi face", a spus ea.

Rapinoe (34 ani), un simbol al luptei pentru drepturile LGBT şi pentru egalitatea între bărbaţi şi femei, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Cupei Mondiale de anul acesta şi a cucerit şi titlul de cea mai bună marcatoare.

Comentarii