9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportAvocatul Poporului se spală pe mâini în cazul scrisorii adresate de Oana...

Avocatul Poporului se spală pe mâini în cazul scrisorii adresate de Oana Stancu fiicei lui Tăpălagă

Avocatul Poporului (AP) a transmis, vineri, că nu se poate sesiza în privința scrisorii deschise pe care jurnalista Antena 3, Oana Stancu, a adresat-o fiicei minore a jurnalistului Dan Tăpălagă, potrivit Agerpres.

„Avocatul Poporului a primit, în ultimele zile, mai multe petiţii privind solicitări de sesizare din oficiu în cazul semnalat de presă privind scrisoarea jurnalistei Antena 3, Oana Stancu, adresată unui minor, scrisoare difuzată de către respectivul post de televiziune. (…) Avocatul Poporului nu se poate sesiza în situaţia unor presupuse încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti ale unor persoane fizice, prin acte sau fapte de natură administrativă, civilă, contravenţională, penală ori de altă natură, săvârşite de către persoane fizice, organizaţii, asociaţii, societăţi comerciale sau alte entităţi private”, potrivit unui comunicat de presă.

Avocatul Poporului examinează cererile care au ca obiect sesizarea încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, prin acte sau fapte administrative, de către autorităţi ale administraţiei publice şi regii autonome. 

Citește și: Scandal în presă, după ce jurnalista Antena 3 Oana Stancu a atacat familia lui Dan Tăpălagă

„Avocatul Poporului precizează faptul că Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, republicată, stabileşte competenţa acestei instituţii la art. 1 alin. (1), care statuează că Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, iar la art. 28 este stabilit că prevederile prezentei legi se aplică şi actelor administrative ale regiilor autonome”, potrivit sursei citate.

Jurnalista Oana Stancu a adresat o scrisoare, publicată în „Jurnalul naţional”, fiicei minore a lui Dan Tăpălagă, după ce ziaristul a făcut o serie de comentarii, pe Facebook, referitoare la persoanele prezente la un miting organizat de Antena 3. 

„Astăzi abia ai împlinit zece ani. Ești încă la vremea poveștilor. Roagă-ți tatăl să-și amintească de hârtia de calc pe care bunica ta ținea prăjiturile și el așeza litere. De băncuța din fața casei pe care bunicul lui, cu piciorul țeapăn, se așeza pentru a spune povești din război. De oamenii din Șeica Mare sau din Copșa Mică, acolo unde s-a născut. Oare mai au dinți? Oare ei se înghesuie la piață vinerea “pentru că sunt reduceri la urzici”? Oare „se bucură de niște mici moca”? Sau „așteaptă soarele să iasă ștevia”? Întreabă-l despre fabricile în care au muncit și ce s-a ales de ele. Întreabă-l dacă nu cumva „adunătura asta de zombie” cu ale ei „cupoane de pensie, proteze, bastoane, băști, căciuli cu urechi, pastile și rețete compensate” în urmă cu 26 de ani câștiga libertatea pe seama căreia el, tatăl tău, și-a câștigat pâinea. Întreabă-l dacă adunătura de zombie nu avea atunci chiar vârsta lui de azi: 40 de ani!”, a scris Stancu.

Citește și:  Oana Stancu nu regretă scrisoarea adresată fiicei lui Tăpălagă. Cum se justifică jurnalista Antena 3

Dan Tăpălagă a mulțumit persoanelor care și-au exprimat solidaritatea: „Vă mulțumesc mult, de data asta ca parinte. Sunt copleșit și emoționat de solidaritatea voastră”.

Vinerea trecută, jurnalistul Dan Tăpălagă a scris, pe Facebook, despre persoanele de vârsta a treia, care au participat la mitingul Antena3.

”Ce comic de situație irezistibil. “Sus în aer” cu pensionarii în Piața Constituției. Ce să arunce în aer? Cupoanele de pensie, protezele, bastoanele, băștile, căciulile cu urechi, pastilele, rețetele compensate? Mi se face o milă îngrozitoare de oamenii ăștia când văd în ce hal sunt prostiți pe față”, a scris jurnalistul într-o postare.

Într-o altă postare, Dan Tăpălagă îi numește pe penisionari „o adunătură de zombie”. 

 

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă