6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAvem VAR în barajul pentru Euro 2020

Avem VAR în barajul pentru Euro 2020

Astfel, naționala de seniori va lua contact cu VAR-ul pentru prima dată în play-off-ul pentru calificarea la European, pe 26 martie. Atunci tricolorii vor juca în Islanda, iar dacă vor reuși să triumfe împotriva nordicilor, elevii lui Mirel Rădoi vor disputa finala barajului tot în deplasare, contra câștigătoarei meciului dintre Bulgaria și Ungaria.

Mai mult decât atât, UEFA a anunțat că sistemul de arbitraj video va fi implementat şi în preliminariile europene ale Cupei Mondiale de fotbal din 2022, care vor debuta în martie 2021.

Forul fotbalistic a precizat că cele 13 locuri europene pentru Cupa Mondială din Qatar vor fi atribuite în două etape. Va exista iniţial o fază a grupelor, cu zece grupe, câştigătoarele acestora obţinând direct calificarea. Ultimele trei locuri vor fi atribuite după disputarea unor play-off-uri cu participarea celor zece naţionale clasate pe locul 2 în faza grupelor şi a altor două echipe, în funcţie de clasarea lor în Liga Naţiunilor 2020-2021.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă