Avem VAR în barajul pentru Euro 2020

Naționala de fotbal a României va beneficia în premieră de videoarbitraj (VAR), acesta urmând să fie folosit în play-off-urile pentru calificarea la Euro 2020.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2019 - 09:43

Astfel, naționala de seniori va lua contact cu VAR-ul pentru prima dată în play-off-ul pentru calificarea la European, pe 26 martie. Atunci tricolorii vor juca în Islanda, iar dacă vor reuși să triumfe împotriva nordicilor, elevii lui Mirel Rădoi vor disputa finala barajului tot în deplasare, contra câștigătoarei meciului dintre Bulgaria și Ungaria.

Mai mult decât atât, UEFA a anunțat că sistemul de arbitraj video va fi implementat şi în preliminariile europene ale Cupei Mondiale de fotbal din 2022, care vor debuta în martie 2021.

Forul fotbalistic a precizat că cele 13 locuri europene pentru Cupa Mondială din Qatar vor fi atribuite în două etape. Va exista iniţial o fază a grupelor, cu zece grupe, câştigătoarele acestora obţinând direct calificarea. Ultimele trei locuri vor fi atribuite după disputarea unor play-off-uri cu participarea celor zece naţionale clasate pe locul 2 în faza grupelor şi a altor două echipe, în funcţie de clasarea lor în Liga Naţiunilor 2020-2021.

Comentarii