10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAvem un nou protocol medical în Liga 1

Avem un nou protocol medical în Liga 1

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat noi norme de desfășurare a competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/21.

Astfel, în situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club vor fi testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții: clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar); clubul poate prezenta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator.

În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile.

Dacă la finalul primei faze a campionatului vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3. Dacă va exista situația în care vor exista jocuri ce nu s-au putut disputa deoarece ambele cluburi nu au îndeplinit oricare dintre condițiile menționate anterior, ambele echipe vor pierde jocul 0-3, fără a li se adăuga vreun punct în clasament.

De asemenea, Comitetul Executiv al FRF a validat noile formate competiționale pentru Liga a 2-a și Liga a 3-a.

Astfel, în ediția 2020/2021 a Ligii a 2-a, care urmează să debuteze pe 29 august, echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regulat, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

În ceea ce privește Liga a 3-a, FRF a hotărât ca în noua ediție de campionat, programată să debuteze pe 12 septembrie 2020, numărul echipelor participante să fie extins. Vor exista 100 de echipe împărțite în 10 serii, iar doar 5 dintre ele vor obține promovarea în eșalonul secund, în urma unor meciuri de baraj.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă