18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportAustria vs România, al doilea asalt în Liga Națiunilor

Austria vs România, al doilea asalt în Liga Națiunilor

Partida se joacă în etapa a doua a Ligii Națiunilor și este arbitrată de o brigată suedeză, condusă la centru de Glenn Nyberg. În prima rundă a competiției, „tricolorii” au remizat acasă cu Irlanda de Nord (1-1), iar austriecii s-au impus pe terenul Norvegiei (2-1).

Toate casele de pariuri din strainatate au cotat-o pe Austria cu șanse clare la victorie contra echipei antrenate de Mirel Rădoi. Cota medie pentru o victorie a austriecilor este 1.70, în timp ce un succes al României are cota medie 4.80. De altfel, naționala pregătită de Franco Foda este principala favorită să câștige Grupa B, cota ei scăzând după rezultatul de la Oslo.

Diferența de valoare dintre două loturi este foarte mare. Lotul Austriei este evaluat la 185 de milioane de euro pe transfermarkt.com. Cel al României are o cotă de piață de 52 de milioane de euro. Cel mai scump jucător al gazdelor de pe 7 septembrie este atacantul Marcel Sabitzer (Leipzig), evaluat la 35 de milioane de euro. În antiteză, cel mai scump „tricolor”, Florinel Coman (atacant, FCSB), are o valoare de piață de numai 5,5 milioane de euro. În lotul Austriei mai sunt alți 7 fotbaliști care costă peste 10 milioane de euro.

„Tricolorii” au avut victoria în mână

La primul meci cu Mirel Rădoi selecționer, naționala României a practicat un joc orientat spre ofensivă, așa cum nu se mai întâmplase de mulți ani. Rădoi a început într-un sistem 4-4-2, cu Alibec și Pușcaș în atac, sprijiniți din linia de mijloc de Ianis Hagi și Nicolae Stanciu. Pușcaș a deschis scorul în minutul 26, apoi oaspeții au rămas în inferioritate numerică, în minutul 39.

România a controlat și după pauză meciul jucat pe Arena Națională, având două bare. Dar, în loc ca avantajul să fie majorat, minutul 87 a adus golul prin care nord-irlandezii au restabilit egalitatea. Whyte a reluat în plasă cu capul mingea trimisă, tot cu capul, de Lafferty, care câștigase un duel aerian cu Toșca.

“Din păcate, e un rezultat nedrept. Ne-am relaxat în repriza a doua. Ne-am lăsat egalați. Am încercat oarecum să controlăm centrul terenului printr-o posesie, printr-o creativitate a jucătorilor. Rămânem cu determinarea jucatorilor. Putem recupera punctele în Austria. Sper ca toate lucrurile negative să fie pozitive în Austria”, a declarat Mirel Rădoi.
Haaland nu i-a putut opri pe austrieci

Atacantul Sabitzer a fost cel mai bun jucător al meciului pe care Austria l-a câștigat la Oslo. El a și semnat o reușită, celălalt gol fiind marcat de Gregoritsch, colegul din ofensivă. Golul Norvegiei a fost marcat de Haaland.

„Am dominat, în special în prima repriză, am meritat să câștigăm. Ne-am apărat foarte bine pe final. Știm cu toți ce jucător fenomental este Haaland, dar am reușit să îl ținem sub control. Acum trebuie să fie o învingem pe România”, a spus fundașul Stefan Posch.

Fundașul Martin Hinteregger s-a accidentat, dar sunt șanse să fie recuperat până la ora jocului.

Rădoi trece la o strategie mai precaută

Potrivit echipelor probabile conturate în acest moment, Mirel Rădoi va schimba sistemul pentru confruntarea de la Klagenfurt. În fața unui adversar mult mai valoros, România va trece de la 4-4-2 la „clasicul” 4-2-3-1. Alibec va rămâne pe banca de rezerve, pentru că George Pușcaș este titularul incontestabil al postului de vârf împins. De asemenea, Alin Toșca, jucătorul depășit de Lafferty la golul nord-irlandezilor, poate fi înlocuit de Dragoș Grigore în centrul defensivei.

Ca noutăți, din primul minut mai pot juca Alexandru Crețu, un mijlocaș defensiv cu fizic impunător, și Ciprian Deac, cel mai important jucător al campioanei CFR Cluj.

Echipă probabilăAustria: Schlager – Lainer, Wober, Hinteregger, Ulmer – X. Schlager, Ilsanker – Onlshwo, Sabitzer, Baumgartner – Gregoritsch

Echipă probabilă România: Tătăruşanu – Hanca, Chiricheş, Dr. Grigore, Bancu – Cicâldău, Creţu – Deac, Stanciu, Maxim – Puşcaş

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă