Australian Open, în pericol să fie suspendat

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, ar putea fi suspendat din cauza incendiilor masive care au cuprins țara de la Antipozi.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 10.01.2020 - 09:27

Organizatorii competiției iau în calcul suspendarea turneului, programat să înceapă pe data de 20 ianuarie. Fumul des, emanat de incendiile de vegetație care au cuprins întreaga țară, a făcut ca vizibilitatea în Melbourne, acolo unde urmează să aibă loc turneul de Grand Slam, să scadă la sub 1 km în unele zone. De asemenea, indicele de calitate a aerului a urcat la 213, în condiţiile în care tot ce depăşeşte cota 200 este considerat extrem de nociv.

Mai mulţi tenismeni, printre care şi sârbul Novak Djokovic, preşedintele Consiliului jucătorilor din cadrul ATP, s-au exprimat în favoarea unei amânări în cazul în care fumul incendiilor, care au făcut până acum 25 de morţi, va ameninţa sănătatea jucătorilor.

„Sănătatea jucătorilor, a spectatorilor și a personalului este o prioritate pentru noi. Există experţi care analizează permanent toate datele disponibile şi se consultă în mod regulat cu oficialii turneului, iar în cazul căldurii şi al fumului degajat, se discută cu medicii. Monitorizăm în timp real calitatea aerului şi lucrăm îndeaproape cu personalul medical şi experţii de la faţa locului pentru a ne asigura că avem cele mai bune informaţii şi pentru a putea lua orice decizie cu privire la suspendarea meciurilor dacă va fi cazul”, a spus Craig Tiley, directorul turneului de la Antipozi.

Situația din Australia este cu adevărat disperată, țara confruntându-se cu una dintre cele mai grave crize din istorie. Peste 7 milioane de hectare de vegetaţie au ars în ultimele săptămâni, statele cele mai afectate fiind Victoria şi Queensland.

Primul turneu de Grand Slam al anului începe pe 20 ianuarie, dar calificările ar urma să debuteze marți, 14 ianuarie.

Comentarii