Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook CSA Steaua București

Aur pentru România, în Cupa Europei la bob

Echipajul feminin al României, format din Andreea Grecu (pilot) și Katharina Wick (împingător), a cucerit medalia de aur în cea de-a doua etapă a Cupei Europei la bob.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2019 - 21:10

Cupa Europei la bob s-a desfășurat între 2 și 7 decembrie în micuța localitate Altenberg, situată în estul Germaniei. 

În cadrul acestui concurs, echipa de bob feminin a României a cucerit medalia de aur, fiind urmată, la doar câteva sutimi de secundă, de puternicele formații ale Belgiei (locul doi) și Germaniei (locul trei). La startul competiției s-au prezentat 13 sănii, dar numai 12 echipaje au terminat probele, unul fiind descalificat.

Cele două sportive sunt legitimate la clubul CSA Steaua București, acolo unde sunt pregătite de antrenorul Paul Neagu. Bobul nu a fost primul sport practicat de noile campioane ale Europei. Atât Andreea, cât și Katharina au fost atlete profesioniste până să aleagă sania. În anul 2015, Andreea Grecu a făcut parte din echipa României de atletism care a participat la Campionatul Mondial (Beijing). 

În proba masculină de la Altenberg, echipajul României, format din Tentea Mihai Cristian și Daroczi Ciprian Nicolae, a urcat pe ultima treaptă a podiumului, fiind devansat doar de echipele Germaniei, care a cucerit aurul, și Letoniei, ocupanta locului secund. Diferența între primele trei echipaje a fost infimă, de sub o secundă. La startul cursei au participat 27 de sănii.

Principalul obiectiv al reprezentanților țării noastre rămâne participarea la Jocurile Olimpice de iarnă, care vor avea loc în 2022 și vor fi găzduite de Beijing.

Lucrul demn de remarcat este acela că sportivii români obțin rezultate senzaționale, în condițiile în care România, o țară cu aproape 20 de milioane de locuitori, nu deține o pistă specială pentru bob.

Construcția complexului de la Altenberg a început în anul 1983, iar prima mare competiție internațională a fost găzduită trei ani mai târziu, în 1986.

Comentarii