2.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSportAtmosferă incendiară la Călărași

Atmosferă incendiară la Călărași

Pentru a cincea oară consecutiv, Federația Română de Fotbal a organizat turneul final al Cupei României în format cu patru echipe, cu semifinale și finală în două zile. Sala Polivalentă ”Ion. C. Neagu” din Călărași a fost gazda acestui eveniment major la care au participat patru dintre cele mai bune echipe din țară. Marea absentă a fost Informatica Timișoara, deținătoarea en titre a trofeului, dar și campioana în exercițiu.

Primul meci al cuplajului a fost cel dintre United Galați și CSM Tg. Mureș, formație din eșalonul secund. Gălățenii au condus cu 1-0 după un gol superb marcat de Lascu, dar mureșenii, lideri virtual promovați în Liga a II-a, au oferit o replică peste așteptări. Ei au egalat după o schemă cu portar avansat, omul în plus fiind chiar jucătorul desemnat să poarte tricoul de goal-keeper.

Prelungirile au fost evitate de către antrenorul jucător de la Galați, Florin Ignat, care, cu 55 de secunde înainte de final, a trimis un șut puternic din afara semicercului, la un corner. United Galați s-a impus astfel cu 2-1 și s-a calificat pentru finala de aseară.

 

Cea mai mare performanță pentru Dunărea Călărași

 

În cea de-a doua semifinală, la care au fost prezenți aproape 1.000 de spectatori, gazda patrulaterului, Dunărea Călărași, a învins-o pe redutabila Autobergamo Deva, finalista ultimelor două ediții de Cupa României, cu un neverosimil 5-2. A fost din nou un meci în care futsalul s-a ridicat la un nivel calitativ deosebit. Hunedorenii, mai maturi și mai experimentați, au păcătuit prin scheme ușor de ghicit și prin utilizarea unui număr restrâns de sportivi, în fazele-cheie. Portarul Toniță, titularul naționalei, a greșit la primul gol, însă româno-portughezul Paulo Ferreira a marcat cu câteva secunde înainte de pauză un gol de kinogramă, șutând imparabil la vinclu.

În partea secundă, dunărenii au preluat conducerea cu 2-1 și cu 3-2, iar finalul a semănat mai degrabă cu un meci de hochei pe gheață. Autobergamo a forțat cu înlocuirea portarului, așa că, pe două intercepții, călărășenii au marcat din propria jumătate de teren. Scor final 5-2 pentru Dunărea Călărași, care scrie istorie pentru municipiul și județul danubian, calificându-se în finala Cupei României.

Interesant de semnalat, pentru trofeu, aseară, de la ora 18.00, s-au întâlnit două echipe cu antrenori jucători: Florin Ignat la United Galați, respectiv Marian Țotârcă la Dunărea Călărași.

Vom reveni cu amănunte!!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă