7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAtmosfera din vestiarul Germaniei, după înfrângerea în fața Coreei de Sud

Atmosfera din vestiarul Germaniei, după înfrângerea în fața Coreei de Sud

“Nimeni nu a vorbit la vestiar, toţi sunt profund decepţionaţi. Domneşte o enormă frustrare şi o uriaşă decepţie. Am văzut la acest Mondial că este foarte greu pentru toate echipele. Trebuie să căutăm motivele acestui eşec. În privinţa lui Jogi (Loew), el a semnat recent un nou contract (până în 2022) şi nu este momentul potrivit pentru a discuta acest subiect. Eu sunt convins că el va continua”, a adăugat Bierhoff.

 “A fost unul din cele mai dificile momente pentru Mannschaft, dar şi pentru mine personal”, a recunoscut mijlocaşul german Sami Khedira.

 ”Am spus înainte de competiţie că echipa campioană mondială trebuie să ghideze grupa. Nu este uşor, dar am acceptat această misiune. Personal, sunt primul care îşi asumă răspunderea. Acum trebuie să suportăm consecinţele. Ultimii zece ani au fost senzaţionali”, a subliniat Khedira.

 Portarul “Mannschaft”-ului, Manuel Neuer, a declarat la rândul său: “Sincer, nu pot să-mi explic această înfrângere. Este o situaţie dificilă să fii eliminat în faza grupelor. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat unei echipe germane la o Cupă Mondială. Suntem profund decepţionaţi, trişti, enervaţi. Nimeni nu poate să spună că nu este vina lui. Trebuie să discutăm şi să analizăm această înfrângere. Noi suntem responsabili. Este cea mai mare umilinţă a Germaniei la Cupa Mondială. Nu a fost echipa Germaniei cea care a jucat. Încă o dată, noi suntem vinovaţii. Este un moment sumbru pentru fotbalul german”.

Shin Taeyong, selecţionerul Coreei de Sud, a afirmat la finalul partidei cu Germania (2-0), de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, că se simte foarte bine, deşi este un pic sleit de puteri.

“Mă simt foarte bine, dar în acelaşi timp un pic contrariat. Ieri (marţi), spuneam că avem doar unu la sută şanse să câştigăm. Le-am spus jucătorilor mei că este un ultim efort pentru ei şi să lupte până la capăt… Germania este campioana en titre şi echipa numărul unu din clasamentul FIFA. M-am gândit la greşelile pe care le puteau face germanii, dar credeam că ne vor bate. Însă am gândit că putem adopta o strategie şi aşa am făcut”, a afirmat selecţionerul sud-coreean.

 Germania, campioana en titre, a fost eliminată de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, după ce a fost învinsă de Coreea de Sud, cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri, la Kazan, în ultimul său meci din Grupa F.

 Germania a pus capăt unei performanţe care data de 80 de ani. Din 1938, Germania trecuse de fiecare dată de grupe la Cupa Mondială, excepţie făcând ediţia din 1950, când nu a participat, fiind interzisă după al Doilea Război Mondial. Nici chiar cvintupla campioană mondială Brazilia nu se poate lăuda cu asemenea performanţă, sud-americanii nereuşind să treacă de faza grupelor în 1966.

 Germania a încheiat grupa pe ultimul loc, cu o singură victorie, 2-1 cu Suedia, obţinută în prelungiri, şi două eşecuri 0-1 cu Mexic şi 0-2 cu Coreea de Sud.

 Suedia şi Mexicul s-au calificat împreună în optimile de finală ale CM 2018.

Cele mai citite

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal feminin. Cum arată grupa tricolorelor

Naționala de handbal feminin a României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei, la Campionatul European care va...

Robert Negoiță, gata să îl înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei: „Eu nu mai refuz”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că va accepta să fie candidatul la Primăria Capitalei din partea coaliţiei PSD-PNL în cazul în care medicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă