32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportAtletismUna dintre bisericile construite de Ştefan cel Mare se dărâmă

Una dintre bisericile construite de Ştefan cel Mare se dărâmă

Una dintre bisericile construite de Ştefan cel Mare se dărâmă. Este vorba de Mănăstirea Tazlău, care are nevoie de câteva sute de mii de euro pentru reabilitare şi restaurare. Ea face parte din lista celor mai importante monumente de patrimoniu.

Conducerea Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu din Neamţ susţine că a făcut numeroase demersuri pentru salvarea ansamblului, însă singurii bani alocaţi în ultimii zece ani au fost pentru proiectul de conservare. Pentru a reabilita biserica, este nevoie de câteva sute de mii de euro, potrivit Realitatea.net.

„Este o prioritate absolută, care ar trebui să intereseze Administraţia Judeţeană, cât şi tot ce este implicat la nivelul patrimoniului naţional. Biserica în sine nu necesită neapărat intervenţii, spaţiile anexe care sunt şi ele de aceeaşi generaţie care trebuie şi ele să se bucure de protecţie imediată. Sub presiunea zăpezii s-au presionat şi mai tare zidurile şi au dus practic la această stare de colaps a monumentului”, a spus Adrian Alui Gheorghe, director Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Neamţ.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă