26.7 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăSportAtletismFOTO. O lume pierdută. Cum arăta viața de zi cu zi în...

FOTO. O lume pierdută. Cum arăta viața de zi cu zi în JAPONIA, în anul 1908, văzută prin ochii unui fotograf german

Internetul este plin de imagini ciudate, care par desprinse de pe o altă planetă, iar Rusia pare să ocupe locul fruntaș în topul celor mai ciudate țări, unde totul este posibil.

Citește și: FOTO. Revista românească „Știință și tehnică”, apărută în perioada COMUNISMULUI, uimea prin grafica de pe copertă. Cum arătau imaginile create de graficienii ROMÂNI

Cu toate acestea, Japonia nu se lasă mai prejos, iar imaginile bizare postate de japonezi pe rețelele de socializare fac deseori înconjurul lumii și uimesc milioane de oameni.

Citește și: FOTO. CLONA lui Arnold Schwarzenegger trăiește în RUSIA. Cum arată Anton Ryskin și de ce a ajuns celebru în întreaga lume

Însă Japonia nu fascinează doar prin imaginile considerate ca fiind bizare de către occidentali, ci și prin istoria ei și prin poveștile cu războinicii samurai. Japonia reprezintă simbolul orientului ale cărui reguli sunt rareori înțelese de europeni.

Citește și: FOTO. Hotelurile PLĂCERII din Japonia. Cum arată camerele alese de cupluri pentru a petrece momente intime

Un aspect mai puțin exploatat, însă, este cel al vieții de zi cu zi în diferite perioade din trecut. Acesta este și motivul pentru care publicația online klyker.com a postat o serie de imagini surprinse în Japonia, în anul 1908.

Citește și: FOTO. Un proiect ambițios, în anii ’50. Cum arăta avionul NUCLEAR SOVIETIC prin care URSS plănuia să declanșeze DEZASTRUL în SUA

Fotografiile realizate de germanul Arnold Genthe (1869-1942) ne arată viața de zi cu zi din Japonia, în urmă cu peste 100 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă