37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportAtletismFOTO: Cum arătau avioanele SOVIETICE în cel de-Al Doilea Război Mondial

FOTO: Cum arătau avioanele SOVIETICE în cel de-Al Doilea Război Mondial

Înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mindial, aviaţia rusă nu era pregătită pentru a ajuta, în mod decisiv, la câştigarea unui conflict atât de amplu, iar Stalin a declarat, în 1931, că forţele aeriene sovietice se aflau cu 50 sau 100 de ani în urma celor aparţinând puterilor occidentale.

Până la sfârşitul războiului, producţia de avioane militare sovietice a crescut considerabil şi a atins cifra de 40.241 de aparate doar în 1944. Pe parcursul întregului război, Rusia a produs 157.261 de avioane, dintre care 125.655 erau de atac.

Principalele cauze a pierderilor uriaşe suferite de aviaţia rusă la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial au fost nu lipsa tacticilor moderne de luptă, ci lipsa unei tehnologii aviatice avansate (precum cea a Germaniei naziste), lipsa piloţilor experimentaţi şi a echipajelor de suport de la sol. 

În primele zile de la invazia URSS de către Germania, Luftwaffe a distrus peste 2.000 de avioane sovietice aflate la sol şi a pierdut doar 35 de aparate.

Până la sfârşitul războiului, producţia masivă de avioane a înclinat balanţa în favoarea forţelor aeriene sovietice.

Galeria de mai sus conţine o serie de imagini cu aviaţia sovietică, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Daţi click pe imagini pentru a le mări!

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna octombrie:

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă