Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Atletism: Alina Rotaru, locul 6 în finala probei de sărituri

Sportiva română Alina Rotaru s-a clasat pe locul 6 în finala probei de săritură în lungime, duminică, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de atletism de la Doha (Qatar).

Share

Rl online 0 comentarii

07.10.2019 - 09:00

Rotaru, atletă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ocupat locul 6 la Doha cu performanţa de 6,71 m, reuşită din a cincea încercare. Medalia de aur a fost cucerită de germanca Malaika Mihambo, campioana europeană en titre, cu 7,30 m.

Ucraineanca Marina Beh-Romanciuk a obţinut argintul, cu 6,92 m, iar bronzul a revenit atletei nigeriene Ese Brume, cu 6,91 m.

Mihambo s-a impus cu cea mai bună săritură din ultimii 15 ani. Recordul mondial aparţine Galinei Cistiakova (URSS), din 1988, 7,52 m, iar cel al Campionatelor Mondiale este deţinut de americanca Jackie Joyner-Kersee, 7,36 m, din 1987.

România a participat cu 10 atleţi la Mondialele de la Doha, cel mai bun rezultat fiind obţinut de Alin Firfirică, locul patru la aruncarea discului.

Comentarii