SCANDAL. Caz fără precedent în fotbalul românesc // Sursă foto: www.afcastragiurgiu.ro

Astra riscă excluderea din Liga 1

Echipa Astra Giurgiu ar putea fi exclusă din campionat, după ce unul dintre cei trei fotbaliști ai săi acuzați de dopaj și-a recunoscut vina.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

27.01.2021 - 20:41

Astra Giurgiu riscă sancțiuni fără precedent în fotbalul autohton, după ce la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a suspendat provizoriu trei jucători de-ai săi (Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă) pentru că au efectuat o terapie IV Drip, cu vitamine, a cărei concentraţie poate fi considerată interzisă de regulamente.

Chiar dacă gruparea giurgiuveană susține că substanţa activă administrată jucătorilor a fost cantitativ în limitele legale și precizează că ANAD nu i-a solicitat un punct de vedere oficial până în acest moment, lucrurile ar putea lua o turnură neplăcută pentru Astra, după ce, la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazul, Alexandru Ioniță a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată.

Într-o intervenție telefonică la Digisport, președintele Astrei, Dani Coman, a afirmat că formația sa nu ar fi în culpă și nici nu ar trebui să fie sancționată: „Nu se poate vorbi despre implicarea Astrei în acest caz. Clubul nu a avut nicio legătură cu acțiunea celor trei jucători”.

O decizie finală în acest caz s-ar putea da abia în aprilie. Pentru că și-a recunoscut vina, Ioniță, care are 26 de ani, ar putea „scăpa” cu doar un an de suspendare, în timp ce Fatai și Seto riscă să stea pe bară 4 ani.

 

Comentarii