13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportArsenal-AC Milan- meciul tresaririlor de orgoliu din optimile Europa League

Arsenal-AC Milan- meciul tresaririlor de orgoliu din optimile Europa League

Formatia londoneza antrenata de reputatul tehnician francez, Arsene Wenger, Arsenal, are un oponent extrem de tenace in persoana formatiei italiene AC Milan.

Dupa succesul surprinzator din meciul disputat pe faimoasa arena San Siro, din Milano, scor 0-2,“tunarii” pornesc cu prima sansa pentru accederea in etapa urmatoare a competiei.

Golurile lui Aaron Ramsey si Henrik Mkhitaryan au parafat victoria englezilor, gratie careia tehnicianul francez isi poate permire cateva momente de respiro in perspectiva meciului care urmeaza sa se dispute pe Emirates Stadium din Londra, joi, de la ora 22:05.

Istoria intalnirilor directe dintre cele doua formatii ilustreaza echilibrul partidei, milanezii pastrand ceva sanse de a intoarce rezultatul. Din cele 7 partide disputate pana in acest moment, trupa lui Wenger are un usor avantaj in ceea ce priveste meciurile castigate, gratie victoriei obtinute in urma cu o saptamana in Italia. Mai exact, bilantul intalnirilor face to face arata 3 succese in dreptul “tunarilor”, 2 in dreptul rosso nerrilor, in timp ce 2 partide s-au incheiat indecis, potrvit uefa.com. In plus, londonezii si-au depasit adversara si la capitolul goluri marcate, 7 fata de cele 6 ale jucatorilor italieni!

Va reusi Milan supriza de a intoarce rezultatul?
In urma meciului destul de modest din tur, formatia antrenata de fostul mare mijlocas al rosso nerrilor, Gennaro Gattuso, va avea o misiune extrem de dificila in incercarea de a intoarce rezultatul din prima mansa. Pornind cu un handicap de doua goluri, milanezii se lanseaza, asadar, intr-o adevarata provocare, mai ales ca nu sunt creditati cu prima sansa de catre casele de pariuri.

Operatorul britanic de pariuri sportive, Sportingbet, acorda echipei lui Arsene Wenger o cota de 2.05! Mai mult,  jucatorii de pariuri pot urmari cu interes un infografic realizat de catre renumita casa de pariuri sportive, conform caruia AC Milan a castigat doar un singur meci in ultimele sase intalniri directe (un procent de 17%), in timp ce adversara sa si-a adjudecat jumatate din aceste meciuri, in timp ce 2 s-au incheiat la egalitate.

Jucatorii de pariuri ai Sportingbet nu ar trebui sa subestimeze sansele formatiei antrenate de catre Gattuso, agentia de pariuri invitandu-i sa mizeze pe un succes al formatiei din peninsula la o cota de 3.60.

Potrivit informatiilor furnizate de catre bookmarkerul britanic, Milan are o serie de 5 victorii consecutive in meciurile din deplasare. In schimb, Arsenal Londra nu a pierdut niciodata in fata Milanului in ultimele trei partide jucate pe Emirates Stadium!

Pentru Milan, infrangerea de acum o saptamana a reprezentat primul derapaj dupa o serie formidabila de 4 succese consecutive. Pentru Arsenal, succesul de pe San Siro a insemnat o tresarire de orgoliu dupa seria neagra de 6 infrangeri. Trupa lui Wenger a pierdut incredibil returul de pe Emirates din saiprezecimile Europa League in fata modestei formatii suedeze Ostersund, a fost surclasata de doua ori in 3 zile liderul din Premier League, Man City, in finala Cupei Ligii si in etapa a 28-a din Premier League si a pierdut suprinzator duminica, pe terenul lui Brighton.

Detronarea Milanului-ultima sansa pentru “turnari” dupa un sezon dezastruos
Conform informatiilor aparute in presa britanica, fostele legende ale lui Arsenal, David Seaman, Ian Wright si Sol Campbell apreciaza ca “Milan este “ultima noastra sansa” de a castiga un trofeu major in acest sezon, mai ales ca londonezii au un ecart de 33 puncte fata de liderul Premier League, Manchester United, cu sanse minime de mai prinde un loc care sa conduca la calificarea directa in grupele Champions League.  Mai mult, detronarea Milanului ar reprezenta, potrivit publicatiei britanice goal.com, o buna oportunitate de a salva cariera tehnicianului francez la Arsenal dupa un sezon dezastruos, si de a-si mentine pozitia cel putin pana la finalul sezonului. Mai mult, Wenger a subliniat faptul ca “Trebuie sa dam tot ce avem mai bun atat de mult cat putem. Cu siguranta, Europa League este o competitie importanta pentru noi.”

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă