11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Arenele BNR trebuie răscumpărate de stat de la Banca Națională, consideră ministrul Stroe

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că baza sportivă Arenele BNR trebuie răscumpărată de stat de la Banca Naţională a României pentru a fi modernizată.

Ministrul Stroe a precizat că a discutat acest subiect și cu premierul Ludovic Orban.

„Situaţia de la Arenele BNR se poate debloca printr-o discuţie instituţională între Guvern, nu neapărat MTS pentru că nu avem resursele necesare, şi Banca Naţională. Eu nu am avut discuţii cu domnul Isărescu, dar asta este soluţia. Practic Arenele BNR sunt într-un stadiu de degradare şi nu mai pot fi folosite, trebuie preluate, răscumpărate, pentru că BNR a făcut o investiţie acolo. Complexul acela se ştie că a beneficiat la un moment de ample investiţii din parte BNR, a fost făcut şi stadion de fotbal, şi arene de tenis. Deci Arenele trebuie preluate de stat, că e vorba despre MTS, de Primăria Generală a Capitalei, cineva trebuie să le administreze. Statul trebuie să demareze discuţiile pentru a rezolva această situaţie. Aceea este marea oportunitate vizavi de Micul Roland Garros al Bucureştiului de care am menţionat. Am avut câteva discuţii cu premierul Orban pe această temă şi e un proiect la care personal ţin foarte mult”, a explicat ministrul Stroe.

Declarația ministrului intervine după ce mai mulţi sportivi, printre care se numără Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep, au solicitat în repetate rânduri reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv.

O asemenea procedură ar necesita și transferarea Arenelor BNR din administrarea Băncii Naţionale a României către statul român, pentru ca baza sportivă să poată fi modernizată.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă