25.3 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăSportAproximativ 250 de foşti liberali au primit carnete de membri PDL Constanţa...

Aproximativ 250 de foşti liberali au primit carnete de membri PDL Constanţa în cadrul unei ceremonii

Aproximativ 250 de foşti membri PNL, care au părăsit formaţiunea în ultimele şase luni, au primit, luni, carnetele de membru PDL, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la un restaurant din Mamaia, în prezenţa şefului PDL Constanţa, Gigi Chiru, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor PDL, este vorba despre foşti liberali care au început să părăsească partidul începând din februarie 2011, atunci când aproximativ 200 au renunţat la calitatea de membru PNL, până în prezent numărul acestora ajungând la 250.

Gigi Chiru a afirmat, în cadrul evenimentului de luni, că niciun liberal adevărat nu are ce căuta în USL şi că doreşte realizarea unei echipe puternice care să-l schimbe pe Radu Mazăre de la Primărie.

„Din păcate, liberalismul în România a fost trădat de această alianţă USL, uniune în interiorul căreia niciun penelist adevărat nu are ce căuta. Ne-am adunat să realizăm o echipă capabilă şi pregătită să-l bată pe Radu Mazăre şi să trimită PSD în opoziţie la Constanţa. A venit momentul să spunem că ajunge, că ne-am săturat de actuala administraţie şi că ar trebui să facem ceva în acest sens”, a spus Gigi Chiru celor prezenţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, le-a urat bun venit în PDL noilor membri şi a afirmat că aceştia nu au dorit să intre să se înroleze în „armata roşie” şi să accepte o conducere socialistă. De asemenea, Anastase a mai menţionat că visul lui Ion Iliescu, de desfiinţare a partidelor istorice, este pe cale să fie îndeplinit de Crin Antonescu.

„Ştiu că o parte dintre dumneavoastră sunteţi cei care în 1990 reînviaţi Partidul Naţional Liberal. Gestul dumneavoastră de astăzi este unul încărcat de simboluri, simbolul acelei lupte pe care aţi dus-o în 1990, dar şi faptul că astăzi nu acceptaţi o conducere socialistă, nu acceptaţi ca după ani de zile de bătălii cu Radu Mazăre să vă înscrieţi, să vă înrolaţi în armata roşie. E un semn extrem de puternic, un semn nu numai pentru Constanţa, un semn pe care îl daţi întregii ţări, un semn că visul lui Ion Iliescu din 1990 şi dacă vreţi nu numai un semn, ci şi un semnal de alarmă, că visul lui Ion Iliescu din 1990, acela de a face ca partidele istorice să dispară de pe scena politică este pe cale de a se îndeplini prin deciziile lui Crin Antonescu. Acest lucru probabil că va reuşi, un astfel de lider este un lider care înţelege să-şi predea partidul fără luptă, să-şi îngenuncheze membri în faţa unei armate roşii, unei alianţe socialiste şi una din metode este de a-şi preda candidaţii”, a afirmat Roberta Anastase.

În luna februarie a acestui an, aproximativ 200 de persoane părăseau PNL şi îşi dădeau acordul să intre în PDL, în urma unui parteneriat între Eugen Cojocaru, fostul lider al pensionarilor liberali şi Gigi Chiru. Acestea, dar şi alţi membri care au părăsit PNL între timp au primit luni carnetele de membru PDL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă