9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSportApe uzate, deversate în râul Moldova, din lipsă de personal

Ape uzate, deversate în râul Moldova, din lipsă de personal

Apele uzate din reţeaua de canalizare a comunei sucevene Valea Moldovei, construită printr-un proiect cu finanţare europeană, sunt deversate direct în râul Moldova pentru că staţia de epurare nu are personal, iar primăria plăteşte amenzi fiindcă nu epurează apele, informează Mediafax.

În Valea Moldovei, s-au racordat la reţeaua de canalizare realizată printr-un proiect finanţat prin PNDR aproximativ două sute de gospodării, deşi ar fi trebuit făcute racordurile după finalizarea şi punerea în funcţiune a proiectului.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, miercuri, că Primăria Valea Moldovei plăteşte amenzi pentru că nu epurează apele uzate.

El a spus că staţia de epurare a comunei nu poate fi pusă în funcţiune fiindcă nu are personal şi Primăria nu poate face angajări, iar o soluţie ar fi ca această staţie de epurare să fie transferată în administrarea operatorului regional de apă-canal, ACET SA Suceava, care are personal specializat.

"Vom avea discuţii cu ACET şi cu primăria să găsim o soluţie", a spus prefectul.

El a menţionat că au fost racordate la reţeaua comunală aproximativ două sute de gospodării care acum deversează apele uzate direct în râul Moldova fără ca acestea să treacă prin staţia de epurare.

În comuna Valea Moldovei s-a implementat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală- Măsura 3.2.2 un proiect integrat finanţat cu 2,5 milioane de euro ce include realizarea de reţele de canalizare menajeră şi a unei staţii de epurare, dar şi proiecte de modernizare de drumuri comunale, înfiinţarea unui muzeu al tradiţiilor locale, un centru pentru victimele violenţei în familie şi achiziţionarea unui utilaj multifuncţional pentru întreţinerea drumurilor comunale.

Cele mai citite

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă