Catalina Ponor castiga medalia de aur la barna la a 7-a editie a CE de Gimnastica Artistica Petrom, competitie desfasurata la Cluj-Napoca, vineri, 21 aprilie 2017. Inquam Photos / Sandor Manases

Antrenorul emblemă al gimnasticii românești împlinește 70 de ani

Antrenorul Octavian Bellu împlinește miercuri 70 de ani. Ministrului Sportului, Eduard Novak, susține că acesta este un „erou al sportului românesc”, care a contribuit la câștigarea de către România a peste 300 de medalii și la formarea unor întregi generații de campioane.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2021 - 20:07

„Un antrenor de elită, un om remarcabil, un erou al sportului românesc – Octavian Bellu – împlinește astăzi șapte decenii de viață”, a scris miercuri pe Facebook ministrul Sportului, Eduard Novak.

Acesta susține că gimnastica artistică românească este recunoscută la nivel mondial și datorită lui Octavian Bellu.

„Marca activității sale se concretizează în primul rând în rezultate sportive: două titluri olimpice și cinci titluri mondiale consecutive, peste 300 de medalii, generații de campioane. Trebuie să-i recunoaștem însă și meritele în formarea atâtor sportive, cărora le-a fost antrenor, lider, profesor, părinte și prieten. Aceste gimnaste îi și ne duc mai departe numele și reputația, dar și valorile, fiind la rândul lor personalități importante în sport și societate”, a scris pe rețeaua de socializare ministrul.

50 din 70 de ani dedicați doar sportului

Pe pagina de Facebook a Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) se arată că, din cei 70 de ani de viață, Octavian Bellu și-a dedicat aproape 50 sportului.

„După absolvirea Institutului de Educație Fizică și Sport, în 1974, cu specializarea gimnastică artistică, și-a început cariera ca profesor de educație fizică la Valea Călugărească (1974-1978), apoi a devenit antrenor de gimnastică la Clubul Sportiv din Ploiești (1978-1981). În anul 1981, a fost solicitat să lucreze la Deva ca antrenor la lotul olimpic feminin de gimnastică, iar în 1990 a devenit antrenor coordonator. A antrenat loturile olimpice și naționale de gimnastică artistică feminină de junioare și senioare ale României pentru două perioade: 1981 – 2005 și 2010 – 2015”, au arătat reprezentanții MTS.

 

Comentarii