Antonio Conte, campion în topul salariilor din Serie A

Antonio Conte, tehnicianul lui Inter Milano, este cel mai bine plătit antrenor din campionatul de fotbal al Italiei, cu un salariu anual net de 11 milioane de euro, scrie miercuri La Gazzetta dello Sport.

Share

Rl online 0 comentarii

11.09.2019 - 20:27

Antonio Conte a preluat-o în vara acestui an pe Inter, cu care are un contract valabil până în 2022.

Conte câştigă de două ori mai mult decât următorul nume pe această listă, Maurizio Sarri, noul antrenor al lui Juventus, ce are un salariu anual net de 5,5 milioane de euro pe an. Pe locul trei este Carlo Ancelotti, de la Napoli, cu 5 milioane de euro.

Ei sunt urmaţi de Paulo Fonseca, noul antrenor al Romei, şi Sinisa Mihajlovic, de la Bologna, cu câte 3 milioane euro. Pe poziţia a 6-a este tehnicianul revelaţiei Atalanta, Gian Piero Gasperini (2,5 milioane), iar pe locurile 7-8, cu câte 2 milioane euro, sunt Simone Inzaghi (Lazio) şi Marco Giampaolo (AC Milan).

De remarcat este faptul că Antonio Conte câştigă mai mult acum la Inter decât a făcut-o Jose Mourinho în 2008 când a venit la gruparea lombardă. Mourinho primea atunci un salariu anual net de 9 milioane de euro. În sezonul următor Inter i-a mărit cu 2 milioane salariul portughezului, pe fondul interesului lui Real Madrid, cu care Mourinho chiar avea să semneze în 2010.

Comentarii