3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportAntonescu: UDMR nu are scuză pentru "complicitatea" cu actuala guvernare

Antonescu: UDMR nu are scuză pentru “complicitatea” cu actuala guvernare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a transmis, marţi, un mesaj către UDMR, “singura formaţiunea serioasă şi frecventabilă din arcul guvernamental”, spunând că nu există scuză pentru “complicitatea” cu actuala guvernare şi măsurile propuse de aceasta, transmite Mediafax.

“Vreau să transmit întru totul respectuos şi încă amical un mesaj UDMR, singura formaţiune serioasă şi frecventabilă din arcul de guvernare: nu există scuze pentru complicitatea cu Traian Băsescu şi Emil Boc în faţa unei asemenea ofensive la adresa tuturor românilor”, a spus Antonescu.

El a arătat că toţi cei care vor cauţiona planul propus de Traian Băsescu şi Emil Boc privind “ruinarea” societăţii româneşti vor plăti preţul politic mai devreme sau mai târziu.

“Din acest moment, noi la discuţii cu preşedintele Traian Bsăescu şi cu premierul Emil Boc nu mai participăm şi toţi cei care vor cauţiona în acest moment intrarea acestui plan de ruinare a societăţii româneşti vor plăti preţul politic mai devreme sau mai târziu”, a sus liderul liberal.

El a arătat că PNL nu acceptă împărţirea cetăţenilor români în cetăţeni de rangul întâi sau de rangul doi, în cei din sectorul privat sau în cei din sectorul public.

“Nu acceptăm, o repet, ca liberali, existenţa sau împărţirea cetăţenilor români în cetăţeni de rangul unu şi cetăţeni de rangul doi. Şi cei din sectorul privat care produc avuţia naţională şi cei din aparatul de stat sunt la fel de necesari şi la fel de responsabili, trebuie trataţi cu toată consideraţia, cu tot respectul şi cu toată respectarea drepturilor lor constituţionale”, a spus Antonescu.

Crin Antonescu a anunţat că liberalii nu participă la întâlnirea de marţi convocată de preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanţii Guvernului, partidelor şi grupurilor politice parlamentare şi cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale.

“Azi constatăm că preşedintele socoteşte că s-a constituit un fel de organism pe care îl conduce. Noi nu am anunţat ieri că venim la un organism constituit şi condus de preşedinte. În condiţiile în care nu avem de-a face cu o întâlnire serioasă, nu participăm la o celulă de criză pe care crede că a constituit-o preşedintele Băsescu”, a explicat Antonescu refuzul de a mai onora invitaţia, adăugând că organizatorii au anunţat că din partea partidelor poate participa doar o singură persoană.

Crin Antonescu a mai spus că PNL nu va duce “niciun fel de dialog” cu acest Guvern, dar că liberalii sunt deschişi discuţiilor cu sindicatele şi patronatele.

 

Cele mai citite

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

Crăciunul acesta fii în tendințe: cele mai căutate seturi de parfum pentru sărbători

Crăciunul 2023 se apropie! Magazinele online au pregătit deja surprize excelente pentru luna decembrie – seturi cadou de parfumuri și calendare de Advent. Acum...

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă