1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSportAntonescu: Suntem aici, să discutăm. PNL va face "o precizare" faţă de...

Antonescu: Suntem aici, să discutăm. PNL va face “o precizare” faţă de discursul lui Ponta, dar nu va lua decizii dramatice – surse

UPDATE Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, joi, înaintea întâlnirii liderilor PNL, dacă l-a deranjat ceva la discursul susţinut de Victor Ponta în Parlament, acesta răspunzând: “De asta suntem aici, să discutăm”.

Crin Antonescu a făcut această declaraţie la sediul PNL, înainte de şedinţa conducerii partidului.

 

UPDATE Liderii PNL vor face “o precizare” faţă de discursul liderului PSD Victor Ponta din plenul Parlamentului, însă nu vor lua “decizii dramatice” cu privire la USL, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din formaţiunea liberală.

Surse din PNL au declarat, joi, că discursul lui Ponta din Parlament a creat iritare la nivelul liderilor liberali, care, în şedinţa BPC de miercuri, stabiliseră că nu se vor prezenta nici măcar fizic la şedinţa Legislativului privind învestitura noului Cabinet.

Aceleaşi surse au arătat că în şedinţa BPC convocată ad-hoc pentru joi, la ora 14.30, nu se vor lua decizii “dramatice” cu privire la funcţionarea viitoare a USL, ci se va lua atitudine şi se va face “o precizare necesară” faţă de discursul lui Ponta.

 

Şedinţa convocată ad-hoc de conducerea PNL pentru joi la ora 14.30 şi care i-a surprins chiar şi pe unii lideri ai partidului, are loc pe fondul nemulţumirilor provocate în rândurile formaţiunii liberale de acţiunile PSD în raport cu noul Cabinet Ungureanu, au declarat surse din partid.

Potrivit surselor citate, picătura care a umplut paharul a fost discursul rostit în plenul Camerelor reunite de către liderul PSD Victor Ponta, care nu a fost nici pe de parte la fel de vehement ca partenerii de uniune în ceea ce priveşte criticile la adresa premierului desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, ba mai mult, a lăsat loc şi unei eventuale cooperări politice.

Imediat după ce Ponta şi-a încheiat discursul, ceva mai lung chiar şi decât al premierului venit să ceară votul de învestitură al Parlamentului, a apărut şi anunţul referitor la organizarea şedinţei PNL, care însă nu a fost însoţit şi de o temă sau ordine de zi.

Surse din partid susţin că liderii liberali sunt nemulţumiţi de atitudinea PSD, având în vedere că în USL s-a stabilit ca parlamentarii să nu participe nici măcar fizic la şedinţa de învestitură.

De altfel, încă de la anunţarea noului Cabinet, PSD şi PNL au avut atitudini diferite, cea a PNL fiind foarte vehementă, în timp ce PSD a fost ceva mai nuanţat, comentând mai mult procedurile parlamentare în numirea Guvernului.

Inclusiv într-o emisiune televizată care avea ca temă Cabinetul Ungureanu, liderul PNL Crin Antonescu a fost foarte critic, în timp ce Ponta a ales să părăsească emisiunea, lucru remarcat şi de comentatorii politici.

Cele mai citite

Cele mai frumoase povești de Crăciun

Crăciunul este una dintre  cele mai frumoase sărbători ale umanității. Puțini scriitori au reușit, însă, să creeze povești și mai emoționante despre lume și...

INS: 85,7% dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de Internet de acasă, în 2023

Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a ajuns, în acest an, la 85,7% din total, în creştere cu 3,6%...

Anul Nou vine cu majorarea punctului de amendă de circulație. Cât va „costa” cea mai mică abatere în trafic

Pentru că vor crește salariile, se măresc și amenzile de circulație. De la anul, șoferii care fac cea mai mică greșeală în trafic...
Ultima oră
Pe aceeași temă