37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportAntonescu îi dă REPLICA lui Ponta: Săpunaru e o propunere cu multe...

Antonescu îi dă REPLICA lui Ponta: Săpunaru e o propunere cu multe şanse

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că „crede sincer” că Nini Săpunaru este o „propunere cu multe şanse de nominalizare” în BPN al PNL, relatează Mediafax.

Antonescu a declarat că o decizie finală urmează să fie luată duminică în Biroul Politic Naţional.

Antonescu a precizat, pentru Gândul, că urmează să discute şi cu premierul Ponta, dar că „este normal ca pe un portofoliu care revine PNL, decizia, cel puţin în ceea ce priveşte propunerea să fie a PNL”. Liberalul a adăugat că „crede sincer” că Nini Săpunaru este o „propunere cu multe şanse de nominalizare” în BPN al PNL.

Citeşte şi Victor Ponta nu este de acord cu numirea lui Nini Săpunaru la Transporturi. A cerut o altă nominalizare

„Nu m-a informat premierul că nu este de acord cu Nini Săpunaru şi nu aveam cum să fiu informat pentru că deocamdată premierul nu are cu ce să fie sau să nu fie de acord. Este normal ca premierul să-şi spună părerea, să-şi dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a făcut nicio nominalizare. Se confundă eventuale propuneri cu nominalizarea„, a afirmat Antonescu, pentru „Gândul”.

Liderul PNL a adăugat că „teoretic” este dreptul premierului să respingă „cu argumente” propunerea venită din partea conducerii PNL, dar nu crede că se va ajunge acolo.

„Sigur vor exista între timp discuţii, este normal, avem discuţii şi în PNL, vrem să evităm să facem o propunere pe care premierul să o respingă. Nu cred că există în acest moment o propunere posibilă sau o nominalizare posibilă pe care premierul să o poată respinge pentru că nu luăm în calcul decât propuneri fezabile, cu oameni care nu oferă motive să fie respinşi”, a spus pentru „Gândul” Antonescu.

Preşedintele PNL a confirmat discuţia avută cu Nini Săpunaru în care l-a întrebat dacă doreşte să preia portofoliul Transporturilor. „Eu, în calitate de preşedinte al PNL, evident că am obligaţia de a gândi mai multe variante în legătură cu această nominalizare. L-am luat în calcul, l-am sunat pe Nini Săpunaru pentru a-l întreba dacă ar fi dispus să îşi asume acest portofoliu şi a avut loc o discuţie. Pentru mine este clar ce propunere voi face, nu am dat un nume şi continui să nu dau, pentru că este corect să fac propunerea în forul partidului, dar confirm această discuţie cu Nini Săpunaru”, a declarat liderul PNL.

Citeşte şi Deputatul Nini Săpunaru este propunerea PNL la Ministerul Transporturilor

Acesta a dezvăluit că nu a purtat o discuţie cu premierul Ponta despre această propunere pe care i-a făcut-o lui Nini Săpunaru.

Preşedintele PNL a precizat că în BPN-ul partidului pot apărea şi alte propuneri pentru Ministerul Transporturilor, dar a recunoscut că o propunere avansată de preşedintelui partidului „are o mai mare greutate’, ceea ce se întâmplă în fiecare partid, dar că nu se exclud şi alte propuneri.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmează să fie votată duminică în cadrul Biroului Politic Naţional prin vot secret.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă