1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSportAntonescu despre Băsescu: Omul e un pericol public, un iresponsabil

Antonescu despre Băsescu: Omul e un pericol public, un iresponsabil

Preşedintele PNL, Crin Antonescu,a declarat marţi, comentând atacul preşedintelui la politicienii opoziţiei, că Traian Băsescu este un “iresponsabil”, un “pericol public” care îi pune pe cei “necăjiţi” să plătească “orgiile” din bani publici ai camarilei sale. “Omul este un pericol public. România e într-adevăr într-o situaţie foarte grea şi adevărata criză politică e că puterea se află în mâinile unui om care se dovedeşte iresponsabil. Suntem în plină dictatură, nu mai avem de fapt Parlament, nu mai avem Guvern, pur şi simplu toată lumea se duce la sultan, să mai ceară un pic de colo, un pic de colo”, a declarat Antonescu la Realitatea TV.

Liderul PNL l-a criticat apoi pe preşedinte că îi caracterizează pe cei care nu sunt de acord cu “planul domniei sale” drept “creatori de dezordini, destabilizatori, oameni care doresc să se îmbogăţească”. “Păi un îmbogăţit din dezordinile anilor 90 e dl. Băsescu, eu nu”, a adăugat liberalul. “Dl. Băsescu se înverşunează să nu sufle un cuvânt despre clientela sa politică, cerându-le câtorva milioane de români, cei mai necăjiţi să plătească orgia pe bani publici pe care camarila sa o face”, a acuzat preşedintele PNL, citat de NewsIn.

Antonescu s-a mai arătat dezamăgit de faptul că democrat-liberalii anunţă că îşi donează salariile, batjocorindu-i pe oameni cu “pomenile lor”. “Că noi am ajuns nu doar în faţa unui plan care nu oferă nicio soluţie, dar să fim şi batjocoriţi prin setul de mici pomeni care au început…. Dna Udrea ne donează salariul, dna Vass face pe blog un apel la conducătorii unor societăţi pe jumătate de stat, pe jumătate private să facă nişte mici pomeni”, a mai declarat senatorul.

Preşedintele Băsescu a declarat marţi că soluţiile prezentate ca alternativă la programul de măsuri ale Guvernului nu sunt susţinute şi de cifre, adăugând că aceia care vin cu asemenea propuneri sunt “diletanţi, promotori ai dezinformării românilor”. “Văd că toată lumea dă soluţii, dar acestea nu sunt susţinute de cifre. Pe aceşti diletanţi îi consider nişte promotori ai dezinformării românilor”, a declarat preşedintele, fără a menţiona explicit că se referă la partidele din opoziţie. Preşedintele a mai spus că el respinge abordarea că deciziile de austeritate sunt împotriva românilor. “Soluţia pe care eu am propus-o reflectă ceea ce poate România acum şi este o alternativă a creşterii gradului de îndatorare”, a a mai adăugat şeful statului.

Formaţiunile opoziţiei au prezentat public soluţii alternative la planul de redresare economică propus de Guvern. PNL a adoptat în Biroul Politic Central de luni o rezoluţie prin care propune un set de măsuri pentru echilibrarea bugetului, printre acestea numărându-se scăderea numărului de ministere la 7 şi a agenţiilor guvernamentale la maximum 30, dar şi “debranşarea” clientelei politice de la banii publici.

Cele mai citite

Parchetul European anchetează un afacerist din grupul lui Sebastian Ghiță

Un afacerist din grupul lui Sebastian Ghiță a fost chemat la audieri de către Parchetul European (EPPO), conform unei citații publicate de ziarul “Puterea.” Acesta...

CSA Steaua, răpusă de Corvinul, chiar în Ghencea

Corvinul Hunedoara a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 1-0, în Ghencea, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii a II-a...

Iohannis sesizează CCR cu privire la modificările prevăzute pentru legea eroilor Revoluției

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra actului normativ privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului...
Ultima oră
Pe aceeași temă