6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAndy Murray s-a calificat în optimi la Beijing

Andy Murray s-a calificat în optimi la Beijing

Murray (32 ani), fost numărul unu mondial, aflat în prezent pe locul 503 în ierarhia ATP, dar care a beneficiat de un clasament protejat pentru a intra direct pe tabloul principal de la Beijing, s-a impus după 2 ore şi 2 minute de joc în faţa lui Berrettini, actualul număr 13 mondial şi semifinalist la US Open, luna trecută.

În optimile de finală, jucătorul britanic, triplu campion de Mare Şlem (US Open 2012, Wimbledon 2013 şi 2016) îl va avea ca adversar pe compatriotul său Cameron Norrie (69 ATP), venit din calificări.

Săptămâna trecută, Andy Murray a câştigat primul său meci de simplu în circuitul ATP după ce i-a fost montată o proteză la şold, în ianuarie. El l-a învins în primul tur la Zhuhai (China), pe americanul Tennys Sandgren, s-a înclinat în turul secund, după ce a acuzat probleme fizice, în faţa australianului Alex De Minaur, care a câştigat ulterior trofeul.

Scoţianul a evocat, în luna ianuarie la Melbourne, o posibilă retragere după Wimbledon 2019, unde a evoluat la dublu şi dublu mixt, din cauza problemelor la şold. Operaţia de montare a protezei metalice s-a dovedit însă un succes, permiţându-i lui Murray să revină în competiţiile de simplu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă