18 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Andreea Panţuroiu, a 3-a performanţă mondială la triplusalt

Triplusaltista Elena Andreea Panţuroiu (CSM Bucureşti) a cucerit titlul de campioană naţională indoor, cu 14,22 m, a 3-a performanţă mondială a sezonului, ocupând primul loc detaşat sâmbătă, în prima zi a Campionatelor naţionale disputate în București.

Aflată într-o formă îmbucurătoare cu doar o lună înaintea Campionatelor Mondiale indoor de la Birmingham (Marea Britanie), ea urcat pe podiumul celor mai bune rezultate înregistrate în întrecerile de sală din acest an, alături de franţuzoaica Rouguy Diallo, primele 2 performanţe fiind deţinute de americanca Kenturah Orji – 14,53 m, respectiv grecoaica Paraskevi Papachristou – 14,25 m.

După concurs, campioana a declarat pentru Agerpres: „Acesta a fost primul concurs în 2018, cred că am realizat 80 la sută din ce puteam, mai am 20 la sută, pe care vreau să le îndeplinesc la Mondiale, la Birmingham, în martie. Până atunci mai am două concursuri, la Madrid şi la Balcaniada de la Istanbul, două trepte pentru acel record personal pe care mi-l doresc, restul vine de la sine”.

Tot în întrecerile feminine s-a înregistrat şi surpriza primei zile a Naţionalelor, clujeanca Andrea Miklos, 19 ani, reuşind, în 54sec.02/100, să le învingă pe mai experimentatele Bianca Răzor – 54sec. 31/100 şi Camelia Gal – 55sec.83/100.

La masculin, cel mai bun atlet român al anului trecut, Andrei Gag, şi-a respectat blazonul, câştigând proba de aruncarea greutăţii cu 19,52 m.

Ultima oră
Pe aceeași temă