10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAnastasija Sevastova a câştigat trofeul BRD Bucharest Open

Anastasija Sevastova a câştigat trofeul BRD Bucharest Open

Jucătoarea letonă Anastasija Sevastova (22 WTA) a câştigat, duminică, trofeul BRD Bucharest Open 2018 după ce a învins-o în finală pe croata Petra Martic (60 WTA) cu scorul de 7-6 (4), 6-2.

Pentru Anastasija Sevastova a fost a doua finală jucată la BRD Bucharest Open, după cea pierdută categoric, 0-6, 0-6, în 2016, în faţa Simonei Halep.

În finala de duminică cele două meciuri de aproximativ 3 ore disputate în optimi şi sferturi şi-au spus cuvântul în jocul croatei Petra Martic, care a cedat într-o oră şi 35 de minute. Primul set a fost unul destul de echilibrat şi ea chiar a avut două mingi prin care şi-l putea adjudeca. Le-a ratat însă, iar letona a profitat, trimiţând setul în tiebreak, acolo unde s-a impus cu 7-4.

Al doilea set practic nu a avut istoric. Vizibil epuizată fizic, Martic şi-a pierdut în două rânduri serviciul, iar Sevastova s-a impus cu 6-2.

Cele două finaliste se mai întâlniseră până acum doar o singură dată, în 2017, la Roland Garros, în turul 3, când Petra Martic s-a impus în două seturi, 6-1, 6-1.

Aceasta a fost doar a doua ediţie a BRD Bucharest Open din cele 5 de până acum în care trofeul nu a fost câştigat de o jucătoare română. În 2015, Anna Karolina Schmiedlova o învingea pe Sara Errani şi se impunea la Bucureşti. În al două ediţii, 2014 şi 2016, s-a impus Simona Halep, iar anul trecut trofeul i-a revenit Irinei Begu.

Pentru câştigarea trofeului, Anastasija Sevastova va primi 43.000 de dolari şi 280 de puncteWTA, în timp ce finalista Petra Martic va încasa 21.400 de dolari şi 180 de puncte.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă