29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportAnastase: Sesiune extraordinară la Parlament pe 16 august

Anastase: Sesiune extraordinară la Parlament pe 16 august

Sesiunea extraordinară a Parlamentului solicitată de preşedintele Băsescu va fi convocată pe 16 august, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, potrivit ziare.com.

Roberta Anastase a anunţat că pe 16 august vor fi discutate în Parlament şi legile privind reducerea TVA-ului la alimente şi reducerea altor taxe, propuse de partidele de Opoziţie.

„Rapoartele de la comisia de buget şi comisia juridică au ca termen trei zile înaintea sesiunii extraordinare”, a declarat Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a arătat convinsă că Legea Agenţiei Naţionale de Integritate, care trebuie modificată, va trece de Cameră Deputaţilor. Legea a fost modificată în Senat în aşa fel încât a fost declarată neconstituţională la CCR, iar acum a fost retrimisă la Camera Deputaţilor, care acum este camera decizională.

„Am avut o deschidere din partea grupurilor parlamentare ca această lege să treacă, la Camera Deputaţilor a avut susţinerea turuor grupurilor parlamentare şi mă aştept să avem cvorum şi această lege să treacă prin Camera Deputaţilor”, a declarat Roberta Anastase.

Reprezentanţii PNL, PSD şi PC, s-au arătat dispuşi să participe la sesiunea extraordinară solicitată de preşedintele Băsescu, însă au subliniat necesitatea de a fi discutate şi propunerile legislative ale Opoziţiei cu privire la reducerea fiscalităţii şi relansarea economică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă